English

دولت ترامپ ورود خبرنگاران به بخش اصلی کاخ سفید را ممنوع کرد

کاخ سفید طی دستورالعملی جدید به امضای شورای امنیت ملی، ورود خبرنگاران فاقد مجوز قبلی به بخش «آپر پرس» را ممنوع کرد؛ بخشی که دفتر سخنگوی مطبوعاتی در آن قرار دارد و تاکنون محل دسترسی آزاد روزنامه‌نگاران بوده است.

کنفرانس مطبوعاتی کاخ سفید
به گزارش خبرگزاری موج

، دولت دونالد ترامپ با صدور یادداشتی از سوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ، ورود خبرنگاران به بخش اصلی دفتر مطبوعاتی موسوم به «آپر پرس» را بدون وقت قبلی ممنوع کرد. در این بخش، دفتر کرولاین لویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید قرار دارد که خبرنگاران معمولاً برای گفت‌وگو و تأیید اطلاعات به آن دسترسی داشتند.

در این یادداشت تأکید شده است که این اقدام با هدف «محافظت از مطالب حساس در برابر افشای غیرمجاز» انجام می‌شود. شورای امنیت ملی خطاب به لویت و استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، هشدار داده است که ورود ناگهانی خبرنگاران می‌تواند خطر نشت اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را افزایش دهد.

استیون چونگ که از چهره‌های رسانه‌ای نزدیک به ترامپ است، در دفاع از این تصمیم، خبرنگاران را به «ضبط ویدیو و صدا به‌صورت مخفیانه در دفاتر کابینه» متهم کرد و گفت برخی روزنامه‌نگاران «در کمین» مسئولان بوده‌اند. وی در پلتفرم ایکس افزود: «برخی خبرنگاران از پشت درها به گفت‌وگوهای داخلی گوش داده‌اند و تصاویر حساس را منتشر کرده‌اند»، هرچند هیچ مدرکی برای این ادعا ارائه نکرد.

براساس این دستور، اکنون خبرنگاران تنها مجاز به رفت‌و‌آمد در بخش «لوور پرس» خواهند بود که در مجاورت سالن معروف کنفرانس خبری کاخ سفید قرار دارد. این منطقه میزبان کارمندان مطبوعاتی رده‌پایین‌تر است و تعامل مستقیم کمتری با شورای امنیت ملی دارد.

تحلیل خبرگزاری فرانسه حاکی است که این تصمیم، بخشی از موج جدید محدودسازی رسانه‌ها در دولت ترامپ است؛ موجی که از پنتاگون آغاز شد و شامل مقررات تازه‌ای است که رسانه‌های بزرگ از جمله خبرگزاری فرانسه از امضای آن امتناع کردند.

پیش‌تر نیز دولت بیل کلینتون تلاش مشابهی برای محدودسازی دسترسی خبرنگاران به بخش‌های حساس کاخ سفید داشت که پس از اعتراض رسانه‌ها لغو شد. اما در دوره دوم ریاست ترامپ، سیاست‌های تهدیدآمیز نسبت به رسانه‌های منتقد شدت گرفته است.

همچنین کاخ سفید پس از مخالفت آسوشیتدپرس با دستور تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا»، مجوز ورود این خبرگزاری به رویدادهای رسمی ترامپ را لغو کرد. ناظران سیاسی این اقدامات را نشانه‌ای از مهندسی عرصه رسانه‌ای آمریکا در مسیر محدودسازی آزادی مطبوعات می‌دانند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه