English

ماکرون تلاش‌های دیپلماتیک ایران را بی‌نتیجه خواند

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که فعال‌سازی مکانیزم ماشه علیه ایران تا پایان سپتامبر قطعی است.

ماکرون
به گزارش خبرگزاری موج

،  امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه پنج‌شنبه در گفت‌وگویی با شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی درباره پرونده هسته‌ای ایران و تصمیم سه کشور اروپایی برای فعال‌سازی مکانیزم ماشه علیه ایران اظهار داشت که بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران در قالب مکانیزم ماشه در پایان سپتامبر قطعی خواهد بود.

ماکرون گفت: «آخرین اخباری که از طرف ایرانی‌ها داریم جدی نیست.» وی افزود که وزیر خارجه ایران سعی کرده پیشنهادی معقول برای رسیدن به توافق با قدرت‌های اروپایی ارائه کند اما این پیشنهاد نتوانسته حمایت کامل اعضای دولت ایران را کسب کند.

وی تصریح کرد: «ما هرگز تهدید بمب هسته‌ای، موشک‌های بالستیک یا اقدامات مخرب ایران در منطقه را دست کم نگرفته‌ایم» و تأکید کرد که موضوعات غیرهسته‌ای به تصمیم اروپا برای فعال‌سازی مکانیزم ماشه گره خورده که اقدامی غیرقانونی است.

پایگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» نیز در گزارشی اعلام کرد که ماکرون تأکید کرده است تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران در قالب مکانیزم ماشه تا ۲۷ سپتامبر بازگردانده خواهد شد. این در حالی است که ایران پیش‌تر هشدار داده بود در صورت بازگشت تحریم‌ها ممکن است از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج شود، هرچند دیپلمات‌های اروپایی این احتمال را بعید دانسته‌اند.

بر اساس این گزارش، شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه درباره بازگرداندن تحریم‌ها رأی‌گیری خواهد کرد. مکانیزم ماشه به طور خودکار تمامی تحریم‌های لغوشده ذیل توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را بازمی‌گرداند. ایران تأکید دارد که هیچ‌گاه از منافع کامل برجام بهره‌مند نشده و خروج آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸، مشروعیت چنین اقداماتی را از بین برده است.

گزارش آکسیوس همچنین یادآور شده است که ایران اخیراً پیشنهادی به سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) ارائه کرده بود که شامل تمدید مهلت ماشه در برابر اقداماتی در برنامه هسته‌ای و ازسرگیری مذاکرات با آمریکا بود. با این حال، منابع آگاه اعلام کردند که تروئیکای اروپایی این پیشنهاد را ناکافی دانسته‌اند زیرا تنها شامل «اعلام نیت» ایران بوده و اقدامی عملی دربر نداشته است.

این منابع همچنین تأکید کردند که سه کشور اروپایی همچنان به دیپلماسی متعهد بوده و آماده گفت‌وگو با ایران در هر زمان، از جمله در حاشیه نشست هفته آینده نیویورک هستند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه