English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

۳ پرده از تجاوز صهیونیست‌ها به قطر

«حمله به هیأت سیاسی حماس در شرایطی انجام شد که مذاکرات آتش‌بس در جریان بود و قطر میزبان این گفتگوها بود. این اقدام، پیام روشن و صریحی دارد: اسرائیل اراده‌ای برای پایان دادن به بحران و رسیدن به صلح ندارد، بلکه از هر فرصتی برای به‌هم‌زدن روندهای دیپلماتیک استفاده می‌کند.»

3 پرده از تجاوز صهیونیست‌ها به قطر
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، رژیم اشغالگر قدس به تازگی در اقدمی تجاوزکارانه، ساختمان محل حضور هیات سیاسی حماس در دوحه قطر را هدف حمله هوایی قرار داده است. رویدادی که منجر به شهادت‌رسیدن شماری از اعضای کادر اداری جنبش حماس شده است.

صهیونیست ها در ابتدا اعلام کردند که اعضای ارشد دفتر سیاسی حماس ترور شده اند با این حال، خیلی زود معلوم شد این عملیات تروریستی ناکام بوده و مسوولان ارشد حماس در سلامت هستند. این رویداد با سیلی از ابراز محکومیتهای بین المللی همراه شده و دیدگاه های مختلفی در رابطه با آن مطرح می شود. با این همه، در تحلیل آن باید ۳ نکته را مد نظر داشت.

اول اینکه اسرائیل با این اقدام، باری دیگر نشان داد که نه تنها به حاکمیت ملی کشورها احترام نمی‌گذارد، بلکه آماده است برای رسیدن به اهداف نظامی خود، هرگونه مرزی را زیر پا بگذارد. حمله به یک کشور مستقل و متحد غرب مانند قطر که نقش فعالی در میانجی‌گری صلح ایفا می‌کرد، نشان می‌دهد اسرائیل برای رسیدن به مقاصد خود، هیچ ارزشی برای اصول حقوق بین‌الملل قائل نیست. چنین حمله‌ای، اسرائیل را بیش از پیش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی با چالش رو به رو می کند و این پیام را مخابره کرده است که این رژیم، نه تنها ناقض حقوق بشر در داخل فلسطین، بلکه تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی نیز هست.

نکته دوم اینکه حمله به هیأت سیاسی حماس در شرایطی انجام شد که مذاکرات آتش‌بس در جریان بود و قطر میزبان این گفتگوها بود. این اقدام، پیام روشن و صریحی دارد: اسرائیل اراده‌ای برای پایان دادن به بحران و رسیدن به صلح ندارد، بلکه از هر فرصتی برای به‌هم‌زدن روندهای دیپلماتیک استفاده می‌کند. این اقدام، بی‌اعتمادی نسبت به روندهای مذاکره را تشدید می‌کند و به گروه‌های مقاومت این پیام را می‌دهد که دیپلماسی نه تنها پاسخی از سوی اسرائیل دریافت نمی‌کند، بلکه خود می‌تواند به بهانه‌ای برای ترور تبدیل شود. موضوعی که موجب تشدید درگیری ها در سطح منطقه خواهد شد.

و مساله سوم اینکه اسرائیل این عملیات را در حالی انجام داد که به‌گفته منابع غربی، آمریکا از پیش در جریان آن بود اما اقدامی برای ممانعت از آن نکرد. این وضعیت نشان می‌دهد که دولت‌های غربی، به‌ویژه آمریکا، یا قدرت مهار اسرائیل را از دست داده‌اند یا عمداً چشم خود را بر اقدامات جنایت‌کارانه آن بسته‌اند. این پیام به افکار عمومی جهان عرب و مسلمانان منتقل می‌شود که غرب، به‌ویژه آمریکا، شریک مستقیم جنایات اسرائیل است. به همین دلیل، اعتماد به نقش‌آفرینی ایالات متحده آمریکا در روند صلح خاورمیانه بیش از گذشته از بین می‌رود و این می‌تواند به تضعیف جایگاه دیپلماتیک واشینگتن در منطقه بینجامد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه