جوزف عون:
حاکمیت ملی خط قرمز مذاکرات لبنان است
رئیسجمهور لبنان در گفتوگو با شبکه الحدث گفت: پیام بیروت روشن است؛ عدم دخالت خارجی در امور داخلی کشور و حفظ اولویت حاکمیت ملی.

، جوزف عون، رئیسجمهور لبنان، در گفتوگو با شبکه الحدث با اشاره به تحولات سیاسی و اقتصادی اخیر این کشور گفت: «پیام ما روشن است؛ عدم دخالت خارجی در امور داخلی لبنان.» او تأکید کرد که چارچوب حاکمیت ملی در تمام مذاکرات، خط قرمز دولت است.
عون در توضیح رویکرد لبنان نسبت به سند پیشنهادی آمریکا افزود: «این سند شامل عقبنشینی اسرائیل و احیای اقتصاد لبنان بود و ما بین پذیرش آن یا افتادن در انزوا قرار داشتیم. با این حال، هیچ تهدیدی برای اجرای مفاد این پیشنهاد دریافت نکردهایم.»
وی روابط منطقهای لبنان را نیز تشریح و بر بهبود روابط با سوریه و تعیین مرزها با میانجیگری عربستان تأکید کرد و گفت همکاری اقتصادی با دمشق در چارچوب مواضع آن کشور نسبت به سند آمریکا پیگیری میشود.
رئیسجمهور لبنان از کمکهای عربستان برای پایان دادن به خلأ ریاستجمهوری قدردانی کرد و اظهار داشت که ولیعهد سعودی در مسیر تحقق صلح منطقهای گام برمیدارد. او همچنین گفت بیروت با حمایت کشورهای عربی دوباره به جایگاه اصلی خود در جهان عرب بازخواهد گشت.
عون در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد که هیچ فردی در لبنان مصونیت ندارد و قوه قضائیه با جدیت در حال مبارزه با فساد است. وی حتی اعلام کرد در صورت اثبات تخلف خود، آماده بازخواست خواهد بود.
او با اشاره به تأثیر تحولات میان ایران و اسرائیل بر لبنان، گفت برخی اقدامات امنیتی به تعویق افتاده اما هدف دولت جلوگیری از ورود کشور به درگیریهای داخلی یا خارجی است. عون در پایان بر امنیت تمام طوایف و اجرای اصلاحات اقتصادی تأکید کرد.
ارسال نظر