سرخط خبرها
  • تسهیلات و کمک‌های بلاعوض برای تأمین لوازم معیشتی خانوارهای آسیب‌دیده
  • پاسخ قالیباف به دن کین: آنچه روزی برایتان کابوسی وحشتناک بود الان به واقعیت تبدیل شده است
  • پیروزی ارزشمند تیم زنان ایران در المپیاد جهانی شطرنج مقابل فرانسه
  • وزش باد شدید طی ۵ روز آینده در استان‌ تهران
  • ترامپ ورود خبرنگاران سه رسانه به کاخ سفید را ممنوع کرد
  • ۲ میلیون دانش‌آموز؛ دستاورد «ایران دیجیتال ۱» در آموزش هوش مصنوعی
  • احتکار در بازار موبایل صرفه اقتصادی ندارد/ تنها یک میلیون تلفن همراه وارد کشور شده است
  • آغاز پیش فروش بلیت قطار برای مهر
  • آمار عجیب معاینه فنی در تهران/ مراجعه کمتر از ۱۰۰ موتورسوار در ۶ ماه
  • عدم وجود نقدینگی سبب کمبود دارو در بازار است
  • ماینرهای غیرمجاز زیر تیغ وزارت نیرو؛ مجازات استخراج غیرمجاز سنگین‌تر می‌شود
  • بازی‌های آسیایی ناگویا؛ هدیه فرهنگی ایران به ژاپن
  • کاهش ۱۰ میلیون تنی تولید محصولات کشاورزی در پی خسارات قطعی برق
  • دورکاری برای کاهش ترددهای غیرضروری دنبال می‌شود
  • سرلشگرصفوی: یمن افسانه شکست‌ناپذیری آمریکا را برای همیشه دفن کرد
  • کشف جسد بانوی مفقود شده در شهرستان لامرد / دو مظنون دستگیر شدند
  • ر ۳ تصادف مرگبار طی یک هفته در پایتخت
  • مسابقات لیگ کروکت منطقه چهار کشور در همدان
  • تعداد شهردخت‌های تهران تا پایان سال به ۱۲ مرکز می‌رسد
  • تکذیب شایعه انفجار در حوالی خارگ؛ منطقه در امنیت کامل است

بمب‌ساز داعش در سوریه به هلاکت رسید

رسانه انگلیسی نوشت نیروهای ویژه این کشور در عملیاتی محرمانه در سوریه بمب‌ساز ارشد داعش را به هلاکت رساندند؛ حمله‌ای که پیش از سفر اخیر وزیر خارجه انگلیس به سوریه صورت گرفت.

سوریه و انگلیس
به گزارش خبرگزاری موج

، نیروهای ویژه انگلیس در عملیاتی محرمانه در سوریه، «ابوحسان الجزراوی» بمب‌ساز ارشد گروه تروریستی داعش را با شلیک موشک از پهپاد ریپر هدف قرار دادند. این عملیات تنها سه هفته پیش از سفر وزیر خارجه بریتانیا به دمشق انجام شد و منابع امنیتی آن را اقدامی پیشگیرانه برای افزایش امنیت منطقه ارزیابی کرده‌اند.

به نوشته دیلی میل، در این عملیات، «ابوحسان الجزراوی» که طراح اصلی حملات انتحاری با کامیون‌های بمب‌گذاری‌شده موسوم به «مَد مَکس» علیه نیروهای غربی در منطقه بود، در حالی که سوار بر موتورسیکلت بود، هدف یک موشک «هلفایر» قرار گرفت که از پهپاد کنترل از راه دور «ریپر» شلیک شده بود.

این عملیات در تاریخ ۱۰ ژوئن انجام شد و سه هفته بعد، دیوید لمی به عنوان وزیر خارجه انگلیس طی ۱۴ سال گذشته به سوریه سفر کرد. در جریان این سفر، وی بسته کمک مالی ۹۴.۵ میلیون پوندی برای حمایت از دولت جدید سوریه به رهبری «ابومحمد الجولانی» اعلام کرد.

هرچند الجزراوی به تهدید مستقیم علیه دیوید لمی مرتبط نبوده، اما گفته می‌شود که پشت حمله ناکام به حرم حضرت زینب (س) در دمشق در ماه مارس بوده و در حال طراحی حملات جدیدی نیز بوده است.

با این حال، منبعی در دفتر نخست‌وزیری بریتانیا اعلام کرد که این حمله به‌طور خاص توسط کر استارمر، نخست وزیر انگلیس تأیید نشده، زیرا در چارچوب عملیات «شیدر» – که نام عملیات انگلیس در نبرد علیه داعش است – تصمیم‌گیری درباره چنین حملاتی به فرماندهان میدانی واگذار شده است.

الجزراوی توسط نیروهای ویژه بریتانیا و آمریکا در پناهگاهی نزدیک حلب شناسایی و ردگیری شد. وی که گفته می‌شود با «ابوحفص الهاشمی القرشی»، رهبر داعش در سوریه، خویشاوندی داشته، برای اجرای عملیات‌های خود از نام‌های مستعار مختلف استفاده می‌کرد.

او مبتکر ساخت کامیون‌های انتحاری موسوم به «مد مکس» بود که در نبرد موصل در سال ۲۰۱۷ علیه نیروهای عراقی و آمریکایی به کار گرفته شد. این خودروها با صفحات فولادی پوشیده شده و مملو از مواد منفجره بودند.

گمان می‌رود وی همچنین مسئول بمب‌گذاری در کلیسای مسیحی «مار الیاس» در دمشق در ماه ژوئن بوده که به کشته شدن ۲۵ تن انجامید.

یک منبع نظامی اظهار داشت: «هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که تروریست‌ها از سفر وزیر خارجه مطلع بوده‌اند، اگرچه این سفر از هفته‌ها پیش برنامه‌ریزی شده بود و ممکن بود اطلاعات آن درز پیدا کرده باشد.»

در جریان سفر خود، لمی گفت: «در راستای منافع ماست که از دولت جدید سوریه حمایت کنیم تا به تعهد خود برای ساختن آینده‌ای باثبات، امن و شکوفا برای همه سوری‌ها عمل کند.»

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه