سرخط خبرها
  • بحران سربازی اجباری در اسرائیل وارد مرحله جدید شد
  • پرواز تیم ملی ساعت ۱۳ (چهارشنبه) در فرودگاه مهرآباد به زمین خواهد نشست
  • انهدام ۴۷۰ باند و کشف گراس، شیشه و حشیش
  • مرکز آمار نرخ بیکاری را ۷.۵ درصد اعلام کرد
  • انتشار اولین وصیت‌نامه رهبر شهید انقلاب
  • طلا جای دلار را در خزانه بانک‌های مرکزی می‌گیرد
  • جزئیات ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ اعلام شد
  • ایران یک چهارم قهرمان جام جهانی پاداش گرفت
  • تفاهم‌نامه ریلی منطقه آزاد ارس و راه‌آهن امضا شد
  • تارتار: حضور در مسابقات آسیایی حق ما بود/ منتظر رأی استیناف می‌مانیم
  • تأکید اژه‌ای بر تکریم هر چه بیشتر مراجعان به پزشکی قانونی
  • آماده‌سازی ۱۳ پارکینگ در حاشیه آزادراه تهران–کرج–قزوین برای مدیریت تردد
  • استقرار کلاه‌سبزهای ارتش در مرزها‌ی ایران
  • سایت یونانی: طارمی آماده ترک المپیاکوس
  • سرپرست وزارت دفاع:‌ بدون تردید به هرگونه نقض مفاد آتش‌بس، پاسخ خواهیم داد
  • رئیس جمهور: کشور به ‌عمل و تلاش نیاز دارد نه ادعا و شعار
  • رونمایی از نرم‌افزار جامع زائر قائد تسهیل خدمت‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
  • شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر شهید بیمه می‌شوند
  • میزبانی شیراز از اردوی تیم‌های ملی جودوی بانوان با حضور ۱۲ ملی‌پوش
  • سردار حسن زاده: امکان ورود ساک یا کوله پشتی یا وسایل حجیم به داخل مصلی وجود ندارد

ادعای مکرر عربستان؛

ایران حقی در میدان گازی آرش ندارد

وزارت خارجه سعودی مدعی شد که میدان گازی آرش صرفا در مالکیت عربستان و کویت است و فقط این دو کشور حقوق حاکمیتی برای استفاده از منابع آن را دارند.

میدان گازی آرش

به گزارش خبرگزاری موج، وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای بار دیگر با انکار هرگونه حق جمهوری اسلامی ایران در میدان گازی آرش(الدره) در عین حال خواستار مذاکره برای ترسیم مرزهای آبی شد.

در بیانیه وزارت خارجه سعودی ادعا شده که عربستان سعودی و کویت بار دیگر بر مالکیت کامل منابع طبیعی منطقه آبی تقسیم‌شده میان یکدیگر از جمله میدان الدره(آرش) تأکید می‌کنند.

وزارت خارجه سعودی مدعی شد که این میدان گازی صرفا در مالکیت عربستان و کویت است و فقط این دو کشور حقوق حاکمیتی برای استفاده از منابع آن را دارند.

این وزارت در این بیانیه همچنین از ایران درخواست کرده درباره مرز شرقی منطقه آبی تقسیم شده میان عربستان و کویت به عنوان یک طرف مذاکره‌کننده بر اساس قوانین بین‌المللی و اصول حسن هم‌جواری وارد مذاکره شود.

این در حالی است که جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، درحاشیه جلسه هیئت دولت درباره این میدان گازی تاکید کرده بود که در این باره به کشور کویت اعلام کردیم که مانند سایر میادین مشترک این آمادگی را داریم تا از این میدان به صورت مشترک بهره بردای کنیم و آن را حق جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم.

وی افزود: اگر کشور کویت علاقه‌ای به این همکاری ندارد، ما تکلیف خود را می‌دانیم و ذره‌ای از این موضوع کوتاه نخواهیم آمد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان هم درباره قصد کویت برای بهره‌برداری از میدان گازی آرش گفته بود: وزیر محترم نفت ایران اعلام موضع کردند، ایران همواره از حل‌وفصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، این‌که ما در ارتباط با نحوه بهره‌برداری از میادین مشترک همواره راه مذاکره و تفاهم را در پیش گرفتیم، در مورد استفاده از میدان نفتی آرش خواهان استفاده مشترک در بهره‌برداری هستیم و در این زمینه آمادگی خود را برای گفتگو با طرف کویتی اعلام کردیم.

اما اگر تمایلی برای استفاده مشترک وجود نداشته باشد ایران استیفای حقوق و منافعش را در برنامه خودش قرار داده است و هیچ‌گونه تضییع حقوق ملت ایران را بر نخواهد تابید. ما در ارتباط با همسایگان بر ضرورت حسن همسایگی تأکید می‌کنیم. در مذاکرات وزرای خارجه دو کشور در حاشیه اجلاس عدم‌تعهد در باکو این توافق نظر میان طرفین وجود داشت که این موضوع را خارج از فضای رسانه‌ای در چارچوب گفتگوهای تخصصی پیش ببریم. ما به‌عنوان ایران معتقدیم که طرح موضوعاتی از این دست در حوزه رسانه‌ها کمک‌کننده نیست.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه