سرخط خبرها
  • تسهیلات و کمک‌های بلاعوض برای تأمین لوازم معیشتی خانوارهای آسیب‌دیده
  • پاسخ قالیباف به دن کین: آنچه روزی برایتان کابوسی وحشتناک بود الان به واقعیت تبدیل شده است
  • پیروزی ارزشمند تیم زنان ایران در المپیاد جهانی شطرنج مقابل فرانسه
  • وزش باد شدید طی ۵ روز آینده در استان‌ تهران
  • ترامپ ورود خبرنگاران سه رسانه به کاخ سفید را ممنوع کرد
  • ۲ میلیون دانش‌آموز؛ دستاورد «ایران دیجیتال ۱» در آموزش هوش مصنوعی
  • احتکار در بازار موبایل صرفه اقتصادی ندارد/ تنها یک میلیون تلفن همراه وارد کشور شده است
  • آغاز پیش فروش بلیت قطار برای مهر
  • آمار عجیب معاینه فنی در تهران/ مراجعه کمتر از ۱۰۰ موتورسوار در ۶ ماه
  • عدم وجود نقدینگی سبب کمبود دارو در بازار است
  • ماینرهای غیرمجاز زیر تیغ وزارت نیرو؛ مجازات استخراج غیرمجاز سنگین‌تر می‌شود

روسیه:

حجم مبادلات ایران و روسیه با ارزهای ملی افزایش می‌یابد

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: در مبادلات در سال ۲۰۲۱ افزایش ۶۰ درصدی حجم ارزهای ملی ایران و روسیه داشته‌ایم و برنامه دو کشور افزایش این حجم و تقویت روابط بانکی است.

ترانزیت دریایی

به گزارش خبرگزاری موج، آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه گفت، مسکو و تهران در نظر دارند تا سهم ارزهای ملی شأن در مبادلات تجاری دوجانبه را افزایش دهند.

وی افزود: دو طرف همکاری در بخش بانکی را تقویت کرده اند. این مقام روس گفت: «ما به همکاری و تقویت فعالیت‌های تجاری به ارزهای ملی با ایران ادامه می‌دهیم. سهم ارزهای ملی در تسویه‌های دو جانبه در سال ۲۰۲۱ از ۶۰ درصد بیشتر شده است این روند مثبت در سال گذشته ادامه داشت.»

وی خاطرنشان کرد: تعامل با ایران از طریق بانک‌های مرکزی و مؤسسات اعتباری نیز فعالانه در حال توسعه است.

این دیپلمات روس توضیح داد: «ایجاد یک کانال ارتباطی مستقیم میان بانک‌های روسیه و ایران از طریق همگام‌سازی سامانه‌های پیام‌رسان مالی ملی یعنی SPFS و SEPAM در پایان ماه ژانویه، بر روی کاغذ ثبت شد.»

این اقدام امکان انجام مبادلات فرامرزی را بدون استفاده از سیستم پیام رسان مالی غربی یعنی سوئیفت فراهم می‌کند.

همکاری میان ایران و روسیه سال گذشته در بحبوحه تحریم‌های غرب علیه دو کشور، شتاب گرفت. دو کشور در طول سال ۲۰۲۲، به توافق‌هایی برای توسعه همکاری‌ها از قراردادهای تهاتری برای توربین‌های ایرانی، قطعات و تجهیزات هواپیما گرفته تا قراردادهای ساخت مشترک خطوط لوله گاز طبیعی دست یافتند.

حجم مبادلات تجاری میان تهران و مسکو در سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافته است و به ۴.۶ میلیارد دلار رسیده است. جمهوری اسلامی اخیراً به اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EEU) به رهبری روسیه را امضا کرده است پیوسته که حرکت آزاد کالاها، خدمات و سرمایه میان کشورهای عضو را تضمین می‌کند.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه