English

بورل:

تحریم‌های وضع شده یک شبه وضعیت زندگی مردم ایران را تغییر نمی دهد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که اتحادیه اروپا برای وضع تحریم‌های بیشتر آمادگی دارد.

تحریم‌های وضع شده یک شبه وضعیت زندگی مردم ایران را تغییر نمی دهد

به گزارش خبرگزاری موج، بورل در پایان نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران حاضر شد و به تحریم‌های وضع شده علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری اشاره کرد و خواستار توقف آنچه خشونت در ایران، آزادی بازداشت شدگان، برقراری اینترنت و جاری شدن اطلاعات نامید شد.

وی مدعی شد: این تحریم‌ها برای ایران مهم است و به شما اطمینان می‌دهم که آن را دوست ندارند. بورل به پیامدهای ادعایی سیاسی تحریم‌ها اشاره کرد و گفت دولت ایران پیام اقدام اروپا را دریافت خواهد کرد. 

این مقام اروپایی با بیان این ادعا که تحریم‌های وضع شده یک شبه وضعیت زندگی مردم ایران را تغییر نخواهد داد، آن را بخشی از روند سیاسی دانست که در این مقطع متوقف نخواهد شد. 

ساعاتی پیش وزیران امور خارجه کشور های عضو اتحادیه اروپا در چارچوب جلسه‌ای که در لوگزامبورگ برگزار شد، تحریم‌های جدیدی را به بهانه مسائل حقوق بشری علیه ایران تصویب کردند. 

بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا، یازده شخصیت و چهار نهاد ایرانی از جمله پلیس امنیت اخلاقی، نیروی انتظامی ایران و شماری از مدیران آن در فهرست تحریم ها قرار دارند. نام «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات نیز به دلیل آنچه مسئولیت وی در قطع اینترنت خوانده می‌شود، در تحریم‌ها افزوده شده است.

بر این اساس، دارایی افراد و نهادهای تحریم‌شده مسدود و از سفر به قلمرو اتحادیه اروپا منع شده‌اند. علاوه بر این، شهروندان و شرکت های اتحادیه اروپا از در دسترس قرار دادن وجوه مالی در اختیار آن‌ها منع شده اند. 

تحریم‌های وضع شده همچنین شامل ممنوعیت صادرات تجهیزاتی می‌شود که ادعا شده ممکن است برای سرکوب داخلی و نظارت بر مخابرات استفاده شود.

به این ترتیب فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری، به ۹۷ شخصیت و ۸ نهاد افزایش یافت.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تبعات رفتارهای مداخله‌جویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده بود که این قبیل اقدامات بی‌پاسخ نخواهد ماند. «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ساعاتی پیش در کنفرانس خبری تصریح کرد که طرف‌های اروپایی «باید بدانند در مورد ایران صحبت می‌کنند، کشوری که مقتدر و مسئولیت پذیر است و کشوری است که در صورت رفتار عقلانی و منطقی می‌تواند مهم ترین شریک برای  صلح و ثبات در منطقه باشد. »

وی هشدار داد: «ما آنها را به پرهیز از رفتارهای مداخله گرایانه دعوت می‌کنیم اما در صورت رفتارهای مداخله گرایانه، ایران واکنش متقابل و متناسب نشان خواهد داد و در مورد تمام کشورهای اروپایی صدق می‌کند.»

جوسپ بورل در ادامه جلسه امروز، درباره ادعای استفاده پهپادهای ساخت ایران توسط روسیه در جنگ اوکراین هم مدعی شد: ما استفاده از پهپادها را به دقت دنبال می کنیم. در حال جمع آوری شواهد هستیم و با ابزارهایی که در اختیار داریم آماده واکنش خواهیم بود. 

بورل یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران این ادعا را قویا رد کرده است اما اعضای اتحادیه اروپا در نشست امروز خواستار جمع‌آوری شواهد شدند و این کار جریان دارد. بر اساس ادعای وی پیشرفت‌هایی در زمینه جمع‌آوری اطلاعات حاصل شده است.

این درحالیست که اخیرا برخی اخبار تایید نشده‌ از ارسال پهپادهای ایران به روسیه منتشر شده که بارها از سوی مقام های ایرانی رد شده است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پانزدهم مهرماه در تماس تلفنی با همتای فنلاندی تصریح کرد: علیرغم کمک‌های نظامی برخی کشورها به اوکراین، ما هیچگونه تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین ارسال نکرده و نخواهیم کرد، چرا که معتقدیم راه حل این بحران سیاسی است و هرگونه حمایت تسلیحاتی از طرفین، فرصت صلح را به تأخیر می‌اندازد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه