سرخط خبرها
  • آمریکا دوباره به مهدی تاج و مهدی محمد نبی ویزا نداده است
  • ونزوئلایی‌ها تصاویر ترامپ و روبیو را به نشانه اعتراض سوزاندند
  • یارانه خردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  • حمله مجدد اسرائیل به جنوب لبنان
  • یک جفت لاستیک موتورسیکلت ۴ میلیون تومان
  • امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۰ تیر موکول شد
  • استارلینک رسماً وارد عراق شد
  • روزنامه هاآرتص: نتانیاهو وارد روزهای پایانی سیاسی خود شده است
  • مرز سومار به جمع مرز‌های اربعینی اضافه می‌شود
  • شاخص کل بورس تهران ۸۹ هزار واحد مثبت شد و به تراز ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد صعود کرد
  • لهستان عالی‌ترین نشان افتخار خود را از زلنسکی پس گرفت
  • اعتراض شدیداللحن ایران در برابر خبرنگاران بین‌المللی
  • افزایش ۳۰۰ دلاری: آیفون ۱۸ پرو احتمالاً با قیمت پایه ۱۴۰۰ دلار عرضه می‌شود
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران به نقض تفاهمنامه پاسخی بازدارنده خواهد داد
  • اعتراف بلژیکی‌ها: بدترین رفتارها با ایران می‌شود
  • مخالفت آمریکایی‌ها با سفر ایران به آمریکا ۲ روز قبل از بازی با بلژیک
  • بن‌گویر خطاب به معاون ترامپ: هر کس به ما پشت کند زیان خواهد دید
  • مجری آرژانتینی با انتشار خبر فوت پدر مسی اخراج شد
  • اقدام خصمانه ایکس علیه معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه
  • همراهی متا با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ایران

کوس اشتباهات آنکارا

سرویس بین الملل- سران ترکیه بار دیگر سیاست های اشتباه خود در قبال جمهوری اسلامی همسایه ای که در تاریخ یاری رسان آن کشور بوده است تکرار کرده اند و بر کوس اشتباهات گذشته خود می کوبند.

روحانی

به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری موج، موضع گیری های اخیر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سفر دو هفته پیش به کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس و اظهارات تند چاووش اوغلو رئیس دستگاه سیاست خارجی این کشور در نشست بین المللی مونیخ نشان می دهد که روی کار آمدن ترامپ وحشت زیادی در دل سران آنکارا انداخته به گونه ای که تاکتیک خود را علیه همسایه خود تندتر از گذشته کرده اند.
به اعتقاد کارشناسان این موضع گیری سران حزب عدالت و توسعه را باید در دو سطح ارزیابی کرد اول اینکه اختلافات تهران و آنکارا در باره تحولات سوریه شفاف است و مقامات ترکیه بویژه مواضع تند خود را از سال 2011 ابراز داشته اند اما در سطح دوم موضع تاکتیک های جدید سران ترکیه این کشور است. تحلیل آنکارا آن است که با آمدن ترامپ زمینه برای افزایش قدرت ترکیه و متحدان منطقه‌ای آمریکا در خاورمیانه بیش از پیش شده و اظهارات اخیر مقامات ترک نیز با توجه به همین سطح از تحلیل است.

 

موضع گیری های اخیر رجب طیب اردوغان و مولود چاوش اوغلو به دلیل آن است که آنکارا فکر می‌کند هم‌اینک موضع تهران تضعیف شده و به همین دلیل است که مشاهده می‌کنیم همزمان با او عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان و یک مقام اسرائیلی علیه ایران سخنان تندی را بیان می کنند.

 

مقامات دولت ترکیه در اظهارات تند ضد ایرانی به دنبال تقویت جبهه موافقان تغییر نظام سیاسی در ترکیه هستند، ابراز داشت: اردوغان امیدوار است با این مانورها این پیام‌ها را به جامعه ترکیه بدهد که کشورش قوی است و قدرت منطقه‌ای آنکارا افزایش یافته و در مناطقی همچون سوریه و عراق در حال امتیازگیری از رقبایی همچون ایران است.

 

به هر روی تاریخ گواه آن است که هرگاه تنش میان ایران و ترکیه افزایش یافته است، هر دو کشور پس از مدتی به خویشت نداری روی آورده‌اند که نمونه آنرا در اواخر دهه 90 میلادی شاهد بودیم که تنش‌ها جدی شد اما دو کشور پس از مدتی خویشتن داری را در دستورکارشان قرار دادند. هم‌ اینک دو کشور در خصوص سوریه و عراق با یکدیگر اختلافاتی جدی دارند اما در مجموع، نه تهران و نه آنکارا تمایلی برای برهم زدن ثبات و روابط با یکدیگر را هم ندارند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه