English

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام:

هفته کتاب در ایلام با نمایشگاه استانی و تجلیل از فعالان برگزار می‌شود

معاون ارشاد ایلام از برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی، نمایشگاه کتاب با محوریت ناشران استانی، و تجلیل از فعالان حوزه کتاب‌خوانی در هفته کتاب خبر داد.

‪قیطانی

قیطانی، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، در گفت‌وگو با خبرگزاری موج  با تبریک فرارسیدن هفته کتاب، از اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌های فرهنگی، تجلیلی و ترویجی در سطح استان خبر داد.

وی با اشاره به آغاز هفته کتاب از چهارم آبان تا دوم آذر، اظهار داشت: در این ایام، تلاش داریم با محوریت کتاب، کتاب‌خوانی و ترویج فرهنگ مطالعه، برنامه‌هایی پربار و اثرگذار برگزار کنیم تا ثمرات آن در بلندمدت در استان نمایان شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های یک‌ساله حوزه کتاب در استان، افزود: در سال گذشته بیش از ۳۰ هزار جلد کتاب به صورت رایگان به کتابخانه‌های مدارس، دانشگاه‌ها، روستاها، مناطق کمتر توسعه‌یافته، دفاتر تسهیل‌گری و مروجان کتاب‌خوانی اهدا شد، همچنین از شاعران، نویسندگان و ناشران استانی، به‌ویژه در حوزه زبان و ادبیات بومی، حمایت کامل در مراحل چاپ و نشر آثار به‌عمل آمد.

قیطانی از موفقیت یکی از روستاهای شهرستان آبدانان در کسب عنوان «روستای دوستدار کتاب» در سطح ملی خبر داد و گفت: در این روستا برنامه‌ای فاخر در حوزه کتاب‌خوانی اجرا شد و فعالان آن مورد تجلیل ملی قرار گرفتند.

وی با اشاره به برگزاری نشست‌های نقد و بررسی کتاب، اظهار داشت: در طول یک سال گذشته، ۸ جلسه نقد و رونمایی آثار نویسندگان بومی استان برگزار شد که همگی به آثار منتشرشده توسط ناشران استانی اختصاص داشت.

در حوزه زیرساخت، قیطانی از پرداخت ۷۳ میلیارد ریال تسهیلات به چاپخانه‌های استان از محل تبصره ۱۸ خبر داد و افزود: این تسهیلات برای نوسازی تجهیزات و خرید دستگاه‌های مدرن چاپ اختصاص یافت، همچنین ۹ میلیارد ریال نیز به ناشران استان پرداخت شد.

وی با اشاره به رشد چشمگیر تولید کتاب در سال جاری گفت: در سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۳۰۰ عنوان کتاب توسط ناشران استان منتشر شد، اما در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ نیز همین تعداد کتاب تولید شده که نوید ثبت رکوردی بی‌سابقه تا پایان سال را می‌دهد.

قیطانی با ارائه آمارهای حوزه نشر، اعلام کرد: در حال حاضر ۵۰ ناشر فعال در استان داریم که برخی به‌صورت تخصصی در حوزه کودک و نوجوان و ادبیات کردی فعالیت می‌کنند؛ همچنین ۷۵ چاپخانه فعال داریم که شامل ۱۲ چاپخانه قدیمی، ۳ چاپ سیلک و ۶۰ چاپ دیجیتال هستند. 

وی با بیان اینکه روند توسعه چاپخانه‌های دیجیتال در حال افزایش است، افزود: «در استان ایلام بیش از ۲۰۰۰ مؤلف و نویسنده صاحب اثر داریم و ۲۵ کتاب‌فروشی تخصصی نیز به‌صورت فعال در زمینه فروش و ترویج کتاب فعالیت می‌کنند.

قیطانی در خصوص برنامه‌های هفته کتاب گفت: در روز نخست، مراسم تجدید میثاق با شهدا در گلزار شهدای ایلام برگزار می‌شود، افزون بر این دیدار با نماینده محترم ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام، دیدار با ناشران، نویسندگان و اهل قلم و عیادت از بزرگان حوزه قلم که با مشکلات جسمی یا معیشتی مواجه‌اند، در دستور کار قرار دارد.

قیطانی در پایان گفت: آیین اصلی هفته کتاب با حضور ناشران، نویسندگان، نو قلم‌ها، نوجوانان، کتابخانه‌ها، خیرین حوزه کتاب و فعالان چرخه تولید و ترویج کتاب برگزار خواهد شد؛ از سوی دیگر برنامه اهدای کتاب رایگان با همکاری خانه کتاب تهران اجرا می‌شود و کتاب‌هایی متناسب با رده‌های سنی مختلف به مراکز و مناطق شناسایی‌شده اهدا خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه