سرخط خبرها
  • واقعیت پیشنهاد برزیلی برای مهدی طارمی
  • غریب‌آبادی: ایران با طرح تردد از مسیر جنوبی تنگه هرمز موافقت نکرد
  • تردد شبانه‌روزی زائران از مرز خسروی
  • آموزش‌وپرورش: مدارس از مهر حضوری هستند
  • ابلاغ شیوه‌نامه مدیریت مصرف آب و انرژی به دستگاه‌های اجرایی
  • اصرار زن برای ازدواج به جنایت ختم شد
  • قلعه‌نویی در دوراهی: ماندن در تیم ملی یا پیگیری ۷۰ میلیارد مطالبات
  • میزان سوختگیری با کارت آزاد جایگا‌ه ها در سه استان خوزستان، ایلام، کرمانشاه افزایش یافت
  • تسویه مطالبات فروشگاه‌های کالابرگ تا ۲۵ تیرماه
  • هشدار درمورد ناایمنی هتل استقلال تهران
  • تامین آب پایانه‌های مرزی برای اربعین بدون مشکل انجام می‌شود
  • اصغر خلیلی مدیریت مجموعه تئاتر شهر را بر عهده گرفت
  • مشاهده پلنگ ایرانی کمیاب در منطقه شکار ممنوع لارستان
  • اعزام کاروان ورزش عشایری ایران به مسابقات جهانی
  • ارتش: پاسخ ارتش به تجاوزات احتمالی دشمنان، شدید و کوبنده‌تر خواهد بود
  • راهپیمایی جاماندگان اربعین با شعار باید برخاست برگزار می‌شود
  • وزیر جهادکشاورزی: خرید تضمینی گندم به ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تُن رسید
  • تشریح خدمات ویژه آموزش‌وپرورش به دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر
  • تجلیل از ۴۰ مرشد و ۴۰ مدیر زورخانه در تهران
  • تهدید خاله‌نرگس به اسیدپاشی و شهادت شبیه ماکان

وزارت نیرو بر هوشمندسازی برای کاهش تلفات غیرفنی برق متمرکز شده است

وزارت نیرو با تأکید بر هوشمندسازی، پایش برخط و مقابله هدفمند با دستکاری کنتورها، راهبردهای جدیدی را برای کاهش تلفات غیرفنی و ارتقای بهره‌وری شبکه توزیع برق تشریح کرد.

مصرف برق
به گزارش خبرگزاری موج

، جلسه کمیته عالی کاهش تلفات حوزه توزیع صنعت برق با حضور مدیران و کارشناسان این بخش برگزار و راهبردهای جدید برای کاهش تلفات غیرفنی، پیشگیری از دستکاری لوازم اندازه‌گیری و استفاده حداکثری از ظرفیت هوشمندسازی تشریح شد.

محمد اله‌داد، سرپرست شرکت توانیر، با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته تمرکز اصلی صنعت برق بر تولید و انتقال بوده است، گفت: امروز حوزه مصرف و توزیع به میدان اصلی تصمیم‌سازی و اثرگذاری تبدیل شده است. شرکت‌های توزیع به‌عنوان خط مقدم ارتباط با مشترکان، می‌توانند با تکیه بر تجربه، دانش و تعصب حرفه‌ای، نقش تعیین‌کننده‌ای در عبور از اوج بار مصرف و مهار ناترازی ایفا کنند.

وی با تأکید بر اینکه صرف نصب تجهیزات نوین بدون بهره‌برداری صحیح منجر به بازگشت سرمایه نخواهد شد، افزود: هوشمندسازی زمانی اثربخش است که همزمان با نصب تجهیزات، پایش، کنترل و واکنش سریع نیز فعال باشد؛ در غیر این صورت، تجربه‌هایی مانند کابل خودنگهدار تکرار می‌شود که در نبود نظارت کافی حتی به افزایش تلفات غیرفنی انجامید.

در ادامه این نشست، محسن ذبیحی، معاون هماهنگی توزیع توانیر، با تشریح مدل سه‌گانه کاهش تلفات اظهار کرد: هر برنامه موفق باید بر سه پایه «پیشگیری»، «کاهش» و «کنترل و نظارت» استوار باشد. پیشگیری به‌معنای دشوارسازی مسیر برق غیرمجاز از طریق طراحی صحیح شبکه و فرآیندهاست؛ کاهش، شامل اقدامات ضربتی مانند تعویض کنتورهای معیوب و مقابله با دستکاری‌ها می‌شود و کنترل و نظارت نیز با داده‌کاوی، پایش هوشمند و تجمیع اطلاعات مصرف محقق خواهد شد.

ذبیحی با اشاره به وجود صدها هزار کنتور معیوب و موارد متعدد دستکاری، تأکید کرد: کنترل‌های هوشمند باید به‌صورت برخط انجام شود، به‌گونه‌ای که هر تغییر ولتاژ، جریان یا نشانه دستکاری بلافاصله شناسایی و پیگیری شود. صرف ارائه آمار نصب تجهیزات کافی نیست و ملاک اصلی، خروجی و اثرگذاری اقدامات است.

معاون هماهنگی توزیع توانیر همچنین از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مرکز مدیریت هوشمند و دیجیتال انرژی خبر داد و گفت: این مرکز با تجمیع داده‌های مصرف، ایونت‌های کنتورهای هوشمند و تحلیل الگوهای بار، امکان شناسایی سریع تخلفات، رشد غیرعادی مصرف و مصارف پنهان را فراهم می‌کند و به‌عنوان بازوی نظارتی توانیر در حوزه توزیع عمل خواهد کرد.

در پایان این جلسه تأکید شد که موفقیت برنامه‌های کاهش تلفات، نیازمند هم‌فکری، هم‌افزایی و پایبندی به اقدامات ماندگار است؛ اقداماتی که علاوه بر بهبود شاخص‌های کوتاه‌مدت، به کاهش پایدار تلفات غیرفنی، افزایش اعتماد عمومی و ارتقای بهره‌وری شبکه برق کشور منجر می‌شود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه