سقوط شاخص کل بورس به کانال ۴ میلیون واحد

شاخص کل بورس تهران امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ با ریزش بیش از ۹۴ هزار واحدی به سطح ۴ میلیون و ۸۰ هزار واحد عقب‌نشینی کرد.

بورس
به گزارش خبرگزاری موج

، امروز دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش ۹۴,۳۱۱.۸۲ واحدی به سطح ۴,۰۸۰,۰۷۰.۴۲ واحد رسید و معاملات بازار با فشار عرضه آغاز شد، هرچند در ادامه نشانه‌هایی از جمع شدن بخشی از صفوف فروش نمایان شد.

در جریان معاملات امروز، ارزش معاملات خرد تا این لحظه به ۴,۴۰۶ میلیارد تومان رسید و همزمان خروج نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران حقیقی و افزایش خرید حقوقی‌ها در مجموع ۱,۷۹۳ میلیارد تومان ثبت شد. همچنین خروج نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت به ۳۰۸ میلیارد تومان رسید که نشان می‌دهد بخشی از سرمایه‌ها در حال جابه‌جایی و آماده ورود به بازار سهام است.

در سمت عرضه و تقاضا، ۲۷ نماد با صف خرید به ارزش ۵۰۳ میلیارد تومان و ۳۷۸ نماد با صف فروش به ارزش ۴,۴۰۳ میلیارد تومان معامله شدند. علاوه بر این، ۴۱ نماد مثبت و ۲۰۳ نماد منفی بدون صف بودند که بیانگر افزایش تقابل خریدار و فروشنده و کاهش قفل‌شدگی معاملات است.

سرانه خرید و فروش حقیقی‌ها به ترتیب ۳۳.۸ میلیون تومان و ۵۰.۷ میلیون تومان بود که نشان می‌دهد کفه فروش همچنان سنگین‌تر است، اما فاصله سرانه‌ها نسبت به روزهای پرتنش گذشته کاهش یافته است.

شاخص کل در جریان معاملات ابتدا تا سطح ۴,۱۰۰,۴۸۲.۸۳ واحد افزایش یافت، اما با تشدید عرضه‌ها عقب نشست و کف روزانه ۴,۰۸۰,۳۴۷.۶۹ واحد را لمس کرد. این رفتار نشان می‌دهد بازار پس از افت سنگین، در محدوده‌های کف با افزایش نسبی تقاضا مواجه شده است.

شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش ۱۸,۶۲۰.۵۴ واحدی به ۱,۰۱۲,۰۱۷.۸۴ واحد رسید که بیانگر تداوم احتیاط در معاملات سهام کوچک‌تر است، هرچند کاهش شیب افت این شاخص نشانه‌ای از تضعیف فشار فروش محسوب می‌شود.

ارزش کل بازار بورس تهران به ۱۲۱,۹۰۸,۹۲۶.۱۰۴ میلیارد ریال رسید و تعداد معاملات ثبت‌شده ۲۲۷,۴۱۷ معامله بود. همچنین ارزش معاملات به ۵۴,۲۲۰.۸۲۵ میلیارد ریال و حجم معاملات به ۸.۲۸۲ میلیارد سهم رسید که نشان می‌دهد عرضه‌ها بدون تقاضا باقی نمانده و بازار وارد فاز چانه‌زنی قیمتی شده است.

در میان نمادهای اثرگذار بر شاخص کل، فملی، فارس، شپنا، شپدیس، نوری، شبندر و پارسان بیشترین اثر منفی را ثبت کردند. از نظر تعداد معاملات نیز نمادهای چاپ، وبملت، فملی، شپنا، اروند، شستا و شبندر در صدر پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس تهران قرار گرفتند.

در بازار فرابورس ایران، شاخص کل با کاهش ۵۱۴.۷۷ واحدی به سطح ۳۰,۱۱۷ واحد رسید. این شاخص پس از صعود اولیه تا ۳۰,۲۹۲ واحد، تا کف ۳۰,۱۰۹.۹۰ واحد عقب نشست که نشانه‌ای از کاهش قدرت فروشندگان در ادامه معاملات است.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ۱۶,۶۴۳,۷۴۹.۹۲۰ میلیارد ریال و ارزش بازار پایه ۳,۹۱۳,۴۸۵.۸۴۴ میلیارد ریال بود. تعداد معاملات فرابورس ۱۲۵,۶۱۵ معامله و ارزش معاملات ۴۱,۰۰۳.۰۴۸ میلیارد ریال ثبت شد.

در مجموع، واقعیت بازار امروز نشان می‌دهد بسیاری از نمادها از منظر بنیادی ارزنده شده‌اند، اما این ارزندگی روی بستری به‌شدت شکننده قرار دارد. ریسک‌های سیاسی و ژئوپلتیکی همچنان مهم‌ترین متغیر بیرونی بازار هستند و رفتار امروز بورس بیشتر شبیه کاهش فشار فروش از سر اجبار فروشندگان است تا یک بازگشت قدرتمند و پایدار.

بازار در موقعیتی قرار دارد که هر خبر می‌تواند به‌سرعت معادلات عرضه و تقاضا را تغییر دهد؛ وضعیتی که می‌توان آن را «ارزنده اما لرزان» توصیف کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه