رکوردشکنی طلا در سایه افت دلار

قیمت جهانی طلا تحت تاثیر کاهش ارزش دلار برای نخستین‌بار از مرز ۵۲۰۰ دلار عبور کرد.

طلای جهانی
به گزارش خبرگزاری موج

، قیمت جهانی طلا پس از افزایش بیش از سه درصدی در معاملات روز گذشته، روز چهارشنبه تحت تاثیر کاهش ارزش دلار، برای نخستین‌بار از مرز ۵۲۰۰ دلار عبور کرد و رکورد تاریخی تازه‌ای را به ثبت رساند.

در معاملات نقدی، بهای هر اونس طلا پس از ثبت رکورد ۵۲۴۷ دلار و ۲۱ سنت در روز سه‌شنبه، با رشد ۱.۱ درصدی به ۵۲۴۳ دلار و ۵۸ سنت رسید. همچنین قیمت هر اونس طلا برای تحویل در بازار معاملات آتی آمریکا با سررسید فوریه، با افزایش ۳.۱ درصدی، به ۵۲۳۷ دلار و ۷۰ سنت رسید.

بررسی عملکرد بازار نشان می‌دهد که قیمت جهانی طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است؛ رشدی که عمدتاً تحت تاثیر تضعیف دلار و افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری رقم خورده است.

کلوین وانگ، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA اظهار کرد: رشد قیمت طلا به دلیل همبستگی غیرمستقیم و بسیار قوی آن با دلار رخ داده و جهش اخیر در بازار آمریکا، پس از اظهارنظر دونالد ترامپ درباره ارزش دلار شکل گرفت.

وی افزود: این اظهارنظر نشان داد که در کاخ سفید اجماع گسترده‌ای برای ضعیف‌تر شدن ارزش دلار در آینده وجود دارد و همین موضوع فشار فروش بر دلار را تشدید کرد.

پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت دلار اعلام کرد که ارزش آن عالی است، ارزش دلار آمریکا کاهش بیشتری یافت و در برابر سبدی از ارزها به پایین‌ترین سطح خود در چهار سال گذشته رسید.

در همین حال، شاخص اعتماد مصرف‌کننده آمریکا در ماه ژانویه، تحت تاثیر نگرانی‌ها درباره رکود بازار کار و سطح بالای قیمت‌ها، به پایین‌ترین میزان خود در بیش از ۱۱ سال و نیم اخیر سقوط کرد.

ترامپ همچنین اعلام کرد که به‌زودی گزینه خود برای ریاست بانک مرکزی آمریکا را معرفی خواهد کرد و تأکید داشت که پس از روی کار آمدن رئیس جدید، نرخ بهره کاهش خواهد یافت. این در حالی است که انتظار می‌رود فدرال رزرو در نشست سیاست پولی ماه ژانویه، نرخ بهره را بدون تغییر حفظ کند.

کلوین وانگ خاطرنشان ساخت: مقاومت کوتاه‌مدت قیمت طلا می‌تواند در محدوده ۵۲۴۰ دلار در هر اونس قرار داشته باشد. در همین راستا، دویچه بانک پیش‌بینی کرده است که قیمت طلا در سال ۲۰۲۶ به ۶۰۰۰ دلار در هر اونس برسد؛ رشدی که ناشی از تقاضای پایدار سرمایه‌گذاری و افزایش گرایش بانک‌های مرکزی به دارایی‌های غیردلاری خواهد بود.

در بازار سایر فلزات گرانبها نیز بهای هر اونس نقره با رشد ۱.۹ درصدی به ۱۱۵ دلار و ۱۱ سنت رسید و از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۶۰ درصد افزایش قیمت را ثبت کرده است. همچنین قیمت هر اونس پلاتین با دو درصد افزایش به ۲۶۹۲ دلار و ۶۰ سنت و بهای هر اونس پالادیوم با رشد ۱.۴ درصدی به ۱۹۶۱ دلار و ۶۸ سنت رسید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه