نیاز ۳.۵ میلیارد دلاری برای نوسازی ناوگان مسافری ریلی/ هر ایرانی هر ۳ سال یکبار با قطار سفر میکند
معاون تأمین سرمایه و حملونقل راهآهن با اشاره به پایین بودن شاخص سرانه سفر ریلی در کشور، از نیاز ۳.۵ میلیارد دلاری برای نوسازی و بازسازی ناوگان مسافری خبر داد.

، نورالله بیرانوند، معاون تأمین سرمایه و حملونقل راهآهن، در مراسم امضای تفاهمنامه نوسازی و بازسازی ناوگان مسافری ریلی با اشاره به شاخصهای بینالمللی در حوزه حملونقل ریلی اظهار کرد: بر اساس آمارهای اتحادیه بینالمللی راهآهنها (UIC) که مربوط به سال ۲۰۲۰ است و تغییرات چندانی نیز نداشته، سرانه سفر ریلی در ایران نسبت به جمعیت بسیار پایین است؛ به طوری که هر ایرانی به طور متوسط هر سه سال یکبار با قطار سفر میکند.
وی افزود: یکی دیگر از شاخصهای مهم، نسبت تعداد واگنهای مسافری به طول خطوط ریلی کشور است که بیانگر توسعهیافتگی ناوگان مسافری و میزان دسترسی شبکه به خدمات حملونقل مسافر است. متأسفانه بخشی از واگنهای موجود نیز به دلیل فرسودگی از چرخه خارج شدهاند که این موضوع ظرفیت بالایی برای نوسازی و ارتقای شاخصهای بینالمللی فراهم میکند.
معاون راهآهن با بیان اینکه برای تحقق جهش در بخش حملونقل ریلی، نیازمند سرمایهگذاری ۳.۵ میلیارد دلاری هستیم، گفت: این سرمایهگذاری برای دو بخش اصلی پیشبینی شده است؛ واگنهای مسافری با کاربری خواب برای مسیرهای کوتاهتر و قطارهای سریعالسیر. رویکرد اصلی ما نیز جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی است تا بازدهی اقتصادی این پروژهها رقابتیتر شود.
بیرانوند ادامه داد: بستههای متنوعی برای تأمین مالی طراحی شده و با اعمال مشوقهایی نظیر پرداخت یارانه سوخت، میتوان جذابیت سرمایهگذاری در این حوزه را افزایش داد. در حال حاضر، سهم بخش مسافری از کل ناوگان ریلی کشور حدود ۷۰ درصد است اما به دلیل نبود نقدینگی و ساختار ناکارآمد، توسعه این بخش با چالشهایی مواجه شده است.
وی همچنین با اشاره به نتایج مثبت اجرای این طرحها گفت: با نوسازی ناوگان، ظرفیت حمل مسافر در شبکه ریلی تا ۱۵ درصد افزایش مییابد. افزون بر این، ارتقای ایمنی و کیفیت خدمات مسافری، افزایش سودآوری شرکتهای خصوصی ریلی و دستیابی به درآمدهای پایدارتر از دیگر پیامدهای مثبت این طرح است.
بیرانوند خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردها، به ازای هر ۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری سالانه، منافع اقتصادی و اجتماعی گستردهای برای کشور حاصل میشود که از جمله آنها میتوان به کاهش ترافیک جادهای، کاهش مصرف سوخت و افزایش بهرهوری اشاره کرد.
ارسال نظر