افزایش ظرفیت تولید گاز در پارس جنوبی / آغاز عملیات فشارافزایی و توسعه میادین گازی کیش و پارس شمالی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از دستیابی به ظرفیت تولید روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی خبر داد و گفت: با اجرای طرحهای توسعهای، تولید روزانه به ۷۲۲ میلیون مترمکعب خواهد رسید.

، تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشست خبری حاشیه بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، از رسیدن تولید روزانه گاز در پارس جنوبی به ۷۰۰ میلیون مترمکعب خبر داد و اظهار کرد: در زمان اوج تولید، این رقم به ۷۸۰ میلیون مترمکعب نیز رسید.
دهقانی افزود: بر اساس برنامهریزی انجام شده، تکلیف امسال منطقه پارس جنوبی تولید ۷۲۲ میلیون مترمکعب در روز است و برای تحقق آن تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت دکلهای حفاری دریایی گفت: در حال حاضر ۷ دکل حفاری در دریا مستقر هستند که مشغول عملیات حفاری چاههای داخل میدان هستند و یکی از این دکلها ظرف یکی دو هفته آینده به مرحله تولید خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تأکید بر اهمیت تأمین دکلهای حفاری برای آینده صنعت نفت کشور اظهار داشت: طی ۱۰ سال آینده، کشور به تعداد قابل توجهی دکل حفاری نیاز دارد.
دهقانی درخصوص توسعه میدان گازی کیش نیز گفت: از حدود ۱۵ سال پیش در مورد این میدان سوالاتی مطرح بوده، تاکنون ۱۴ حلقه چاه در آن حفاری شده که ۹ تا ۱۰ حلقه از آنها تکمیل و آماده تولید هستند. ظرفیت تولید این میدان حدود ۲۸ میلیون مترمکعب در روز برآورد میشود که معادل یک فاز پارس جنوبی است.
وی از احداث پالایشگاه در منطقه آفتاب کیش خبر داد و افزود: میدان گازی کیش ظرفیت تولیدی بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز دارد که معادل ۳ تا ۴ فاز پارس جنوبی خواهد بود. قراردادهای EPC برای فاز اول در نیمه نخست امسال آغاز میشود و فازهای ۲ و ۳ نیز در برنامه قرار دارند.
دهقانی همچنین با اشاره به میدان پارس شمالی اعلام کرد: مناقصات توسعه این میدان که در ۱۳۰ کیلومتری غرب عسلویه قرار دارد، آغاز شده و پیشبینی میشود طی ۳ تا ۴ سال آینده، تولید گاز از آن محقق شود.
وی درباره میدان بلال گفت: این میدان در میانه مسیر توسعه قرار دارد، جکت آن نصب شده و طی یکی دو ماه آینده عملیات حفاری آن آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تأکید کرد: یکی از نیازهای مهم کشور، تأمین جکت برای دکلهای حفاری است. در بازه ۷ تا ۸ سال آینده، سرمایهگذاری در این حوزه با بازدهی مناسب همراه خواهد بود.
دهقانی در ادامه گفت: در برخی فازهای میدان پارس جنوبی، از جمله فاز ۱۲، شاهد افت فشار مخازن هستیم. قراردادهای مربوط به پروژههای فشارافزایی امضا شده و بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به پایان تعمیرات اساسی فاز ۱۴ پارس جنوبی افزود: با گرم شدن هوا و کاهش مصرف خانگی، تعمیرات سایر فازها نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل نفت و گاز پارس خاطرنشان کرد: تکلیف ما در سال جاری تولید روزانه ۷۲۰ میلیون مترمکعب گاز فرآوریشده و تحویل آن به شبکه سراسری است. همچنین مدیریت راهبردی قراردادهای فشارافزایی را در پارس جنوبی بر عهده داریم و این هفته جلسات هماهنگی با پیمانکاران طرح در ۷ هاب پارس جنوبی برگزار خواهد شد.
وی به طرح انتقال نفت خام از خوزستان به بندر جاسک اشاره کرد و گفت: طرح خط لوله گوره-جاسک با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری، تاکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری، نفت خام به پایانه صادراتی جاسک منتقل شود.
ارسال نظر