سخنگوی صنعت آب در گفتگو با خبرگزاری موج خبر داد؛
کاهش نگرانکننده ورودی آب به سدهای تهران / سد امیرکبیر ۲۹ درصد عقبماندگی دارد
سخنگوی صنعت آب گفت: بهرغم کاهش چشمگیر منابع ورودی، با مدیریت مصرف و اجرای پروژههای تکمیلی میتوان از بحران عبور کرد. سدهای تهران نیز از این وضعیت مستثنا نبوده و تا ۲۹ درصد کاهش ذخایر را تجربه میکنند.

عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج درباره آخرین وضعیت بارشها و مخازن سدهای کشور اظهار کرد: تا تاریخ ۶ اردیبهشت، میزان بارش ثبتشده در کشور حدود ۱۳۵ میلیمتر بوده که این رقم در مقایسه با میانگین بلندمدت که ۲۱۴ میلیمتر است، حاکی از عقبماندگی ۳۷ درصدی است.
وی با اشاره به مقایسه آمار بارندگی با سال گذشته افزود: در مدت مشابه سال گذشته، حدود ۲۰۰ میلیمتر بارش ثبت شده بود که امسال نسبت به آن نیز ۳۲ درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
بزرگزاده گفت: استانهای گیلان، زنجان و مازندران وضعیت بهتری دارند و همدان حدود ۱۰ درصد عقبماندگی را تجربه میکند. همچنین استانهای قزوین، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان، گلستان، خراسان رضوی، لرستان، اردبیل و آذربایجان شرقی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد کاهش بارش داشتهاند.
به گفته سخنگوی صنعت آب، استانهایی همچون قم، سمنان، مرکزی، ایلام، چهارمحالوبختیاری، البرز، اصفهان، تهران، خراسان جنوبی، کرمان، خراسان شمالی، یزد، فارس، کهگیلویهوبویراحمد و خوزستان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش بارندگی داشتهاند. همچنین سه استان بوشهر، سیستانوبلوچستان و هرمزگان با بیش از ۵۰ تا ۸۰ درصد کاهش در صدر کمبارشترین مناطق کشور قرار دارند.
وی در ادامه به وضعیت سدهای کشور اشاره کرد و گفت: ورودی آب به سدهای کشور تا تاریخ ۷ اردیبهشت سال گذشته ۲۷.۷ میلیارد مترمکعب بوده که این رقم در سال جاری به ۱۷.۵ میلیارد مترمکعب رسیده است؛ بنابراین ورودی سدها ۳۷ درصد کاهش داشته است.
بزرگزاده با تأکید بر مدیریت موثر منابع آب اظهار کرد: علیرغم کاهش ورودی، به دلیل مدیریت در رهاسازی آب، میزان آب رهاسازی شده از سدها در سال جاری ۲۷ میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با ۳۲.۶ میلیارد مترمکعب سال گذشته، نشاندهنده صرفهجویی و مدیریت در مصرف است. به همین دلیل، مخازن سدها تنها ۱۷ درصد عقبماندگی دارند.
وی درخصوص وضعیت سدهای استان تهران افزود: سد امیرکبیر با ۲۹ درصد و مجموعه سدهای لتیان، ماملو و لار با حدود ۱۷ درصد عقبماندگی نسبت به سال گذشته مواجه هستند.
بزرگزاده در پایان با اشاره به راهکارهای جبران این وضعیت گفت: با اجرای پروژههایی نظیر افزایش انعطافپذیری در انتقال آب بین سامانههای شرق و غرب تهران، ابزارهای مدیریت مصرف و همراهی شهروندان، تلاش خواهیم کرد از چالش پیشرو عبور کنیم.
ارسال نظر