English

برنامه فولاد مبارکه ارتقای راندمان تولید در زنجیره فولاد

جهان به سمت انقلاب صنعتی چهارم در حال حرکت است و از این رو مجتمع فولاد مبارکه با حرکت به سمت هوشمندسازی صنعت فولاد کشور قصد دارد جایگاه ویژه ایی در این برهه از زمان برای خود بسازد.

برنامه فولاد مبارکه ارتقای راندمان تولید در زنجیره فولاد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، مجتمع فولاد مبارکه از پیشگامان هوشمندسازی در فضای صنعتی کشور است و مأموریت های صنعت فولاد و شرکت های تابعه آن یک بال و ارتباط با دانشگاه بال دیگر پیشرفت است، از این رو می توانیم اطمینان صد در صدی داشته باشیم برای تربیت متخصصان، دانشجویان و محققینی که در آینده بتوانند تحول دیجیتال را در کشور ایران جاری کنند، در قطب سازی انقلاب چهارم صنعتی موفق خواهند بود، شرکت فولاد مبارکه در حال حاضر طرح تحول دیجیتال را در دستور کار قرار داده که می‌تواند این شرکت را در زمره ۱۰۰ شرکت برتر آسیا و جهان قرار دهد و کل زنجیره تولید فولاد در کشور را دیجیتالی کند و افزایش سرعت و دقت در تولید را برای کشور به ارمغان بیاورد و چرخه بهره وری را تا شرکت ها و صنایع پایین دستی توسعه دهد.

بر همین اساس شرکت فولاد مبارکه نخستین آزمایشگاه نسل ۴ صنعت کشور را راه اندازی و تجهیز کرده است تا با تمرکز بر هوشمندسازی و اتوماسیون صنعتی  با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت ایریسا برخی از پروژه های همچون ساخت مقیاس کوچک کارخانه، انبار هوشمند، شبیه سازی، مدلسازی و زوج دیجیتال فرآیندهای صنعتی، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، ربات های چند محوره، متحرک و پرنده، لجستیک و حمل و نقل هوشمند و... را در این آزمایشگاه اجرایی کنند.

 در واقع این آزمایشگاه با هدف ایجاد فضای پرورش استعدادها در حوزه صنعت دیجیتال، ارتقاء مهارت‌ های مهندسان و متخصصان صنعت فولاد، ایجاد زیرساخت پژوهش برای پایان نامه های تحصیلات در صنعت فولاد، ایحاد بستر آگاهی بخشی از طریق بازدیدهای دانش آموزی و دانشجویی و ... طراحی شده است.

انقلاب صنعتی چهارم 

انقلاب صنعتی چهارم امروز پدیده ایی است که بیانگر درهم تنیدگی و ارتباط همه جانبه اجزای سخت افزاری و نرم افزاری هوشمند در محیط های صنعتی است و در صنعت فولاد از مرحله استخراج تا بخش تولید و تحویل محصول نهایی را در بر می گیرد و هوش مصنوعی در این فرایند می تواند در حوزه های مختلفی از جمله هوشمندسازی تولید، ارتباط با مشتریان، تحلیل و مدیریت بازار، هوشمندسازی فرآیند تعمیر و نگهداری، نظارت بهینه بر محیط کار و بهبود ایمنی محیط کار  را ارتقا دهد که نتیجه  آن بهبود بازده و ایمنی محیط کار در کنار کاهش هزینه‌های تولید است.

در سال های اخیر که کشور با تحریم روبرو بوده و فولاد مبارکه علاوه بر کمک به صنعت کشور در راستای توسعه اهداف صنعتی، وارد پروژه های تحقیقاتی و بومی سازی زیادی شده است تا از طریق افزایش تولید داخلی نیاز کشور به خارج از کشور را هم کاهش دهد و این هوشمند سازی صنعت فولاد در مسیر افزایش تولید و بهره وری و قطع وابستگی به فناوری های خارجی در حال اجرا است، چراکه صنعت فولاد ضمن اینکه با حلقه های بالا دستی ارتباط نزدیکی دارد با صنایع پایین دستی از جمله صنایع خودروسازی، هواپیماسازی و کشتی سازی در ارتباط است به همین دلیل در شرایط تحریم و کمبود قطعات وارداتی این صنایع، فولاد مبارکه با حمایت شرکت های دانش بنیان و ... وارد تولید محصولات مورد نیاز کشور شده است و از طرف دیگر با تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دستی راه توسعه را برای کشور باز کرده است.

استفاده از حداکثر توان داخلی

در شرایط کنونی یکی از سیاست های دولت استفاده از حداکثر توان داخلی برای تامین نیاز کشور است و واحدهای میانی زنجیره تولید فولاد با هدف‌گذاری رونق تولید و افزایش صادرات بیشتر روی تامین ارز تمرکز کرده اند با این حال حرکت در مسیر تولید محصولات های تک و افزایش اشتغال و تولیدات صنعتی از جمله دستاوردهای شرکت فولاد مبارکه در سال های اخیر بوده که توانسته است مانع از خروج از کشور شود و بخشی از قطعات و تجهیزات مورد نیاز کشور را هم با بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان کشور تامین کند.

بر همین اساس شرکت فولاد مبارکه با اجرای سیاست‌هایی همانند بومی سازی کلیه قطعات، مواد و تجهیزات صنعتی کشور و افزایش سطح اشتغال نیروهای بومی با استفاده از توانمندی متخصصان داخلی دستیابی به تقویت تولید را محقق کرده و حتی هزینه های کشور در این بخش را هم کاهش داده است.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه