English

رییس اتحادیه پرنده و ماهی تهران در گفتگو با موج مطرح کرد

کاهش قیمت مرغ متاثر از کاهش تقاضای خرید/۳۰ درصد عرضه مازاد بر تقاضا داریم

رییس اتحادیه پرنده و ماهی تهران گفت: در حال حاضر قیمت گوشت مرغ به کمتر از 8000 تومان رسیده و دلیل اصلی آن کاهش 30 درصدی تقاضا است و پیش بینی می شود در ابتدای ماه رمضان قیمت آن به 8500 تومان برسد.

کاهش قیمت مرغ متاثر از کاهش تقاضای خرید/30 درصد عرضه مازاد بر تقاضا داریم

مهدی یوسف خانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، با تاکید بر اینکه آنفولانزای مرغی مربوط به مرغ گوشتی نیست و در میان مرغ های تخم گذار شایعه است گفت: موضوع شیوع آنفولانزای مرغی مربوط یکسال پیش می شود که به دنبال آن قیمت تخم مرغ به 600 تومان رسید و این موضوع به مرغ گوشتی مربوط نمی شود.

مردم به دلیل نوسانات قیمتی روی به جمع آوری سرمایه آورده اند

او با بیان اینکه قیمت گوشت مرغ به دلیل افزایش عرضه  در مقابل تقاضا نزدیک به 600 تومان کاهش پیدا کرده است، افزود: توان خرید مردم پایین آمده به همین دلیل تقاضا کم شده است، با وجود اینکه گوشت مرغ ارزان ترین ماده پروتئینی کشور است اما برای یکسری اقشار جامعه خرید آن هم سخت است. البته مردم در یک دوره ای میزان تقاضا را کاهش می دهند که دلیل آن قابل تشخیص نیست. هرچند براساس شنیده ها امکان دارد مردم به دلیل ترس از نوسانات قیمتی در آینده به جمع آوری سرمایه روی آورده باشند. به عبارت دیگر مردم از شکم خود می زنند که کالای سرمایه ای بخرند، زیرا امروز ماشین 100 میلیون تومانی در یک دوره کوتاه 200 میلیون تومان می شود به همین دلیل کاهش امنیت اقتصادی و نگرانی مردم تقاضا محصولات مصرفی کاهش یافته است.

یوسف خانی با اشاره به اینکه در ماه صد میلیون جوجه ریزی در کشور داریم تصریح کرد: در حال حاضر 30 درصد مازاد تولید وجود دارد که به بخش فراوری های گوشتی ارسال و از این طریق وارد چرخه مصرف می شود. از طرف دیگر در صادرات خیلی ضعیف عمل کرده ایم و یکی از دلایل آن ناتوانی در رقابت با تولیدکننده های ترکیه است زیرا قیمت تمام شده ما بسیار بالاست که این مسئله ناشی از قیمت بالای نهاده ها است که با ارز وارداتی تامین می شود. از طرف دیگر تولید در ایران مکانیزه نیست و کارایی مناسبی ندارد. بنابراین نوسانات نرخ ارز از همه جنبه ها بر قیمت گوشت اثر منفی می گذارد، حتی بر روی واردات مرغ مادر یا مرغ اجدادی نیز اثر می گذارد که به صورت دمینو وار این افزایش به قیمت گوشت منتقل می شود.

رییس اتحادیه پرنده و ماهی تهران با تاکید بر اینکه یکی از بازارهای صادراتی محصولات ایران، کشور عراق است گفت: در این بازار رقیب ما کشور ترکیه است که اگر کیفیت ما با آن ها برابر باشد از نظر قیمتی قابل رقابت با محصولات ترکیه نیستیم.

او درباره اثر ماه رمضان بر قیمت گوشت مرغ تصریح کرد: در این ماه نیز اتفاقی در قیمت مرغ نخواهد افتاد در واقع اگر همین روند کاهش قیمت ادامه داشته باشد در چند روز آینده و ابتدای رمضان قیمت به 8500 بازخواهد گشت هرچند این قیمت نیز برای مرغدار سودآور نیست و با توجه به قیمت تمام شده مرغ که کیلویی 8400 تومان است قیمت کمتر از کیلویی 8700 تومان برای مرغ سودآور نیست دارد این در حالی است که سیاست دولت مقابله با افزایش قیمت این کالاست و بعید است به این رقم برسد. البته باید توجه داشت که احتمالا بعد از چند روز نخست ماه رمضان دوباره رکود در عید فطر ادامه می یابد. از طرف دیگر دولت ذخیره گوشت مرغ دارد و اجازه نوسان قیمتی به این محصول نمی دهد.

یوسف خانی درباره عوامل موثر در افزایش قیمت گوشت مرغ گفت: تورم سالانه بر قیمت مرغ تاثیر می گذارد و دستمزد کاگران و کارکنان مرغداری ها و هزینه های دیگر همچون سوخت افزایش می یابد و در نهایت قیمت تمام شده تولید گوشت مرغ بالا می رود.

تاثیر توسانات دلار بر قیمت مرغ

او درباره تاثیر نوسانات نرخ دلار بر قیمت گوشت مرغ گفت: باوجود اینکه واردکننده ها با نرخ جدید دلار نهاده وارد نکرده اند اما نهاده های انباری را با نرخ جدید دلار عرضه می کنند و اگر نظارت وجود داشته باشد باید با قیمت قبلی به دست مصرف کننده برسد. از طرف دیگر این مساله قابل تامل است که آیا ارز نرخ 4200 به واردکننده نهاده ها داده اند؟ اگر پرداخت شده باید نظارت شود که واردکننده ای با نرخ 4200 تومان وارد کرده نهاده ها را با نرخ 6000 تومانی به مصرف کننده ندهد. بنابراین وظیفه دولت در این بخش نظارت است که مانع از افزایش قیمت ها شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه