جمعیت اصفهان آب رفت
در چهار سال گذشته، تعداد موالید در استان ۵۲ درصد کاهش یافته و همزمان سهم سالمندان رو به افزایش بوده و این مساله نیازمند ورود همه دستگاهها به حوزه جوانی جمعیت است.

، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هشدار داد: در چهار سال گذشته، تعداد موالید در استان ۵۲ درصد کاهش یافته و همزمان سهم سالمندان رو به افزایش بوده و این مساله نیازمند ورود همه دستگاهها به حوزه جوانی جمعیت است.
مصطفی رضایی روز چهارشنبه در نشست خبری «بزرگداشت هفته ملی جمعیت» با تاکید بر نگرانیهای موجود در باره کاهش باروری در کشور گفت: در بازهای کوتاه، نرخ باروری در ایران از بیش از ۶ فرزند به کمتر از سه فرزند در هر زن رسید در حالی که این تغییر در کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا به ترتیب ۹۵ و ۸۲ سال زمان بُرد اما در ایران تنها در مدت ۱۰ سال رخ داد.
وی با اشاره به روند نزولی تعداد موالید در استان گفت: در سال ۱۳۹۹ تعداد موالید استان ۷۵ هزار نفر بود که در سال ۱۴۰۳ به ۴۸ هزار نفر کاهش یافت.
رضایی اضافه کرد: ایران از سال ۱۳۹۶ بطور رسمی از گروه کشورهای جوان خارج و وارد مرحله میانسالی شده و جمعیت زنان در سنِ باروری اگرچه نسبت به دهه ۶۰ به دو برابر رسیده اما تعداد موالید کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در اصفهان نیز آمارها نگرانکننده است بطوریکه در سال ۱۳۹۹، تعداد موالید ۷۵ هزار نفر بود، اما در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۴۸ هزار نفر تنزل یافت.
وی گفت: درصد سالمندی در این استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و برخی شهرستانها مانند بویین میاندشت و خوانسار بالاترین سهم سالمندی را دارند.
وی با تاکید بر اینکه فاصله ازدواج تا تولد نخستین فرزند در اصفهان به پنج سال رسیده است، تصریح کرد: طبق پیشبینیها، نرخ رشد جمعیت ایران در سالهای آینده منفی میشود و میانگین سنی جامعه به شکل قابل توجهی افزایش مییابد و امروز نیازمند نگاه ملی، وفاق اجتماعی و همکاری همهجانبه برای تقویت بنیان خانواده، تسهیل ازدواج و حمایت از فرزندآوری هستیم.
رضایی افزود: هفته ملی جمعیت با شعار «همه برای ایران جوان» فرصتی برای بازخوانی دغدغههای رهبر معظم انقلاب در این زمینه و تاکید دوباره بر اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.
وی در باره محورهای این هفته گفت: از جمله این محورها میتوان به ترویج ازدواج بهنگام، زایمان طبیعی ایمن، مقابله با ناباروری، تحکیم خانواده و تقویت هویت مادری اشاره کرد که همگی در راستای ارتقاء پایداری اجتماعی و افزایش جمعیت طراحی شدهاند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اصفهان اگرچه هنوز در میان استانهایی دارای نرخ باروری بالاتر از میانگین کشوری نیست اما امید میرود با اجرای طرحهای فرهنگی، بهداشتی و حمایتی، این روند معکوس شود و آینده جمعیتی مطلوبتری برای کشور و استان رقم بخورد.
ارسال نظر