سرخط خبرها
  • کشف ۱۳۰ میلیارد تومان طلای سرقتی در گلستان
  • مهران غفوریان: آرزو دارم نقش یک شهید را بازی کنم
  • استاد دانشگاه تهران: تصویب لایحه خزر منافع ملی ایران را تضعیف می‌کند
  • زیان ۱۰۰ همتی صندوق نفت از واگذاری سهام خلیج فارس
  • بازداشت ۲۱ مزدور موساد و ۴ شرور مسلح توسط وزارت اطلاعات
  • عبداللهی: پرسپولیس ۹ نفره شد، ۱۰ نفر غریبه به رختکن استقلال آمدند
  • امیر اکرمی‌نیا: ارتش کاملاً آماده است
  • تکذیب ادعای نماینده مجلس درباره نحوه ردزنی محل استقرار شهید لاریجانی
  • مربی خارجی از پرسپولیس دور شد/ پنجره استقلال پلمب شد
  • درخواست رئیس کمیسیون صنایع از رئیس جمهور: توقف دستورالعمل احراز صلاحیت مدیران عامل
  • بانک مرکزی فقط با یک‌‎پنجم درخواست پول بانک‌ها موافقت کرد
  • حمله تند فیگو به اینفانتینو: دروغگو، پَست‌ و حیله‌گر
  • قیمت گوسفند زنده ۳۰ درصد کاهش یافت؛ گوشت ارزان نشد
  • ورود موج تازه گرما به کشور
  • بازداشت عامل ارسال تصاویر پرتاب موشک به رسانه‌های معاند در یزد
  • دستگیری خانم زورگیر طلا‌های بانوان
  • مسابقات دوومیدانی بلاروس/ کسب ۶ مدال توسط ملی‌پوشان ایران
  • اگر تا امروز مانده‌ایم، به‌خاطر مردم نجیب ایران است/ حتی گلایه‌مندان هم همراهی کردند
  • اعلام شرایط فروش مشارکت در تولید محصول سایپا از هفته آینده
  • آمریکا برخی از تحریم‌های مرتبط با ایران را لغو کرد

بیانیه جامعه الزهرا(س) درباره منع تحصیل بانوان در افغانستان

مدیر جامعه الزهرا(س) در بیانیه‌ای با انتقاد از محروم کردن بانوان افغانستانی از حق تحصیل توسط طالبان، نگاه اسلام به مساله علم آموزی را فراجنسیتی عنوان کرد.

بیانیه جامعه الزهرا(س)

به گزارش خبرگزاری موج قم به نقل از روابط عمومی جامعه الزهرا(س)، مدیر حوزه علمیه خواهران جامعه الزهرا(س) در بیانیه‌ای با انتقاد از محروم کردن بانوان افغانستانی از حق تحصیل توسط طالبان، نگاه اسلام به مساله علم آموزی را فراجنسیتی عنوان کرد.

متن بیانیه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

قال رسولُ اللّه (ص): طَلَبُ العِلمِ فَریضَةٌ عَلى کُلِّ مُسلِمٍ و مُسلِمَةٍ .(تنبیه الخواطر : ۲/۱۷۶)

کرامت انسانی در اسلام بر اساس جنسیت توزیع نشده است در همین راستا نگاه مترقی این دین الهی بر اساس آموزه های قرآنی، نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام در بسیاری از موضوعات از جمله «علم آموزی» فرقی میان زن و مرد قائل نیست و همه زنان و مردان را به تحصیل علم تشویق می کند و چه بسا این مساله برای زنان که وظیفه سنگین تربیت انسان را بر عهده دارند واجب تر و ضروری تر بنماید. امروزه تحصیل به عنوان یک حق در همه جوامع برای همه انسان ها به رسمیت شمرده شده و دولت ها می کوشند تا با تسهیل مقدمات و لوازم آن، شرایط را برای تحصیل دختران و پسران فراهم کنند چرا که پیشرفت، بسط عقلانیت و پرورش نسلی کارآمد در گرو رشد سواد و گسترده شدن دامنه دانش و دانش اندوزی در جامعه است. در این میان جوامع دینی باید بکوشند تا در کنار بسط علم، به بال دیگر سعادت بشری یعنی ایمان به مبدأ هستی نیز توجه داشته باشند تا علم دستاویزی برای فرصت طلبی مادی، راهی برای ظلم و استثمار و استعمار نشود و این مسیر نیز تفاوتی بین زن و مرد نیست.

اخیرا دولت طالبان در افغانستان با منع تحصیل دختران، نگاه مترقی اسلام به مساله علم آموزی را با یکجانبه گرایی خدشه دار کرده و در عمل حقوق نیمی از جامعه افغانستان را نادیده گرفته است. هر چند ممکن است برای این ممنوعیت دلایلی ذکر کنند ولی به نظر می رسد با پاک کردن صورت مساله مشکلات موجود حل نخواهد شد.

جامعه الزهرا علیهاالسلام، بزرگترین حوزه علمیه خواهران در جهان تشیع که با الهام از اندیشه نورانی حضرت امام خمینی (ره) منبعث از آموزه های اسلامی در سالهای نخستین انقلاب اسلامی شکل گرفت مفتخر است با تربیت هزاران بانوی فرهیخته و فاضله، گام هایی در راستای اهداف اسلام عزیز در بسط سبک زندگی دینی، تربیت نسل مومن و متعهد و شکل گیری خانواده های ایمان مدار بردارد.

این مجموعه گرانسنگ تاکنون پذیرای بانوان بسیاری از کشورهای مختلف جهان از جمله افغانستان بوده و در این مسیر مصمم تر از قبل پذیرای بانوان علاقه مند به تحصیل علوم دینی است و این مدل را قابل ارائه در تمام دنیا می داند تا بانوان بتوانند در محیطی امن و آرام به تحصیلات خود ادامه دهند. باشد که این تلاش مرضی حضرت بقیه الله الاعظم قرار گیرد.

سیده زهره برقعی 

مدیر جامعه الزهرا(س)

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه