سرخط خبرها
  • واقعیت پیشنهاد برزیلی برای مهدی طارمی
  • غریب‌آبادی: ایران با طرح تردد از مسیر جنوبی تنگه هرمز موافقت نکرد
  • تردد شبانه‌روزی زائران از مرز خسروی
  • آموزش‌وپرورش: مدارس از مهر حضوری هستند
  • ابلاغ شیوه‌نامه مدیریت مصرف آب و انرژی به دستگاه‌های اجرایی
  • اصرار زن برای ازدواج به جنایت ختم شد
  • قلعه‌نویی در دوراهی: ماندن در تیم ملی یا پیگیری ۷۰ میلیارد مطالبات
  • میزان سوختگیری با کارت آزاد جایگا‌ه ها در سه استان خوزستان، ایلام، کرمانشاه افزایش یافت
  • تسویه مطالبات فروشگاه‌های کالابرگ تا ۲۵ تیرماه
  • هشدار درمورد ناایمنی هتل استقلال تهران
  • تامین آب پایانه‌های مرزی برای اربعین بدون مشکل انجام می‌شود
  • اصغر خلیلی مدیریت مجموعه تئاتر شهر را بر عهده گرفت
  • مشاهده پلنگ ایرانی کمیاب در منطقه شکار ممنوع لارستان
  • اعزام کاروان ورزش عشایری ایران به مسابقات جهانی
  • ارتش: پاسخ ارتش به تجاوزات احتمالی دشمنان، شدید و کوبنده‌تر خواهد بود
  • راهپیمایی جاماندگان اربعین با شعار باید برخاست برگزار می‌شود
  • وزیر جهادکشاورزی: خرید تضمینی گندم به ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تُن رسید
  • تشریح خدمات ویژه آموزش‌وپرورش به دانش‌آموزان شاهد و ایثارگر
  • تجلیل از ۴۰ مرشد و ۴۰ مدیر زورخانه در تهران
  • تهدید خاله‌نرگس به اسیدپاشی و شهادت شبیه ماکان

علیرضا خاکی:

الزام پشتوانه مطالعاتی به منظور ساماندهی سیما و منظر شهر

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر بر الزام پشتوانه مطالعاتی به منظور ساماندهی سیما و منظر شهر تاکید کرد.

علیرضا خاکی

به گزارش خبرگزاری موج قم، علیرضا خاکی با اشاره به اهمیت توجه به معیارهای نمای مطلوب شهری اظهار داشت: باید شهر را به مثابه یک موجود زنده موردتوجه قرار داد.

وی در تبیین معیارهای طراحی نماهای شهری تصریح کرد: اقلیم، محدوده بوم و نوع کاربری تا حد زیادی در طراحی نماها تعیین‌کننده است، به‌نحوی‌که در طراحی نمای بیرونی ساختمان با توجه به منطقه محلی و کاربری آن باید از عناصر و نمادهای مخصوص استفاده کرد.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر با اشاره به استفاده از طراحی کلاسیک و رومی در نمای ساختمان‌های شهری ابراز کرد: ذاتاً استفاده از نمای کلاسیک و رومی مشکلی ندارد، اما باید مراقب بود داخل فرهنگ ساختمان‌سازی رخنه نکند.

وی افزود: هر مدل طراحی استفاده‌شده در نمای ساختمان حامل نمادهای فرهنگی همان منطقه است و با توجه به نوع کاربری، فرهنگ و اصالت تاریخی همان محل ایجادشده که این نمادها در نماهای رومی و کلاسیک به‌وضوح مشخص است و تناسبی با تاریخ و فرهنگ معماری ایرانی ندارد.

خاکی با تأکید بر اینکه نمای رومی با نمای کلاسیک متفاوت است، اظهار کرد: برخلاف تصور رایج، استفاده از سرستون‌های سنگی و کتیبه‌ها در نمای خارجی ساختمان‌ها به معماری کهن ایران باز می‌گردد، چنانچه در خانه‌ها و بناهای قدیمی ایران این پدیده به‌وضوح قابل‌مشاهده است.

طراح و معمار شهری در بیان دلیل استقبال مردم و کارفرماها در استفاده از نماهای کلاسیک و رومی، عنوان کرد: به دلیل مشخص بودن اجزا و وجود نمونه‌های مشابه بسیار زیاد این نوع از نما، طراحی این نماها بسیار راحت است و مورد استقبال بسیاری از طراحان واقع‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل استفاده از این نماها، استقبال کارفرمایان از این نوع طراحی است، چراکه امروزه ساختمان‌ها هویت مصرفی خود را به هویت کالا و سرمایه بودن تغییر داده‌اند و به‌تبع آنچه بر مدار مد باشد، سود بیشتری را به دنبال خواهد داشت.

این کارشناس معماری و شهرسازی اضافه کرد: اگر شهر را به‌عنوان یک موجود زنده بپذیریم، متوجه می‌شویم که در اخذ الگو تحت تأثیر روابط اجتماعی است و این سبک جدید از مدشدن رفتارهای لاکچری بدون هدف و برنامه‌ریزی به‌تبع بر نماهای شهر نیز تأثیر خود را می‌گذارد.

خاکی با بیان اینکه در حال حاضر صنعت ساخت‌وساز به‌جای بهره‌بردارها در دست سرمایه‌دارها است، اذعان کرد: این افراد صرفاً به دنبال سوددهی هرچه بیشتر هستند و اساساً به تحلیل معیارهای طراحی نمی‌پردازند که همین امر منجر به افزایش ساخت این نماها می‌شود.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر با اشاره به نبود قوانین و مقررات مکفی در خصوص طراحی نمای بیرونی ساختمان‌ها تصریح کرد: در این حوزه باید ضوابط مخصوص برای طراحی دقیق هر منطقه شهری مقرر شود.

وی در انتها ضمن گلایه از عدم وجود کمیته‌های مشخص سیما و منظر برای بررسی ویژگی‌های محلی هر منطقه جهت در اختیار قرار دادن این اطلاعات به طراحان شهری، عنوان کرد: سازمان نظام‌مهندسی و شهرداری به‌عنوان متولیان این امر باید در مسیر تشکیل این کمیته تدابیر لازم را بیندیشند.

 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه