سرخط خبرها
  • مهدی مهدوی‌کیا و جرج وه‌آ در ورزشگاه دیدار ایران و بلژیک
  • تایوان؛ غول هوش مصنوعی جهان
  • از میناب تا جام جهانی؛ حضور کودکان میناب روی سکوهای جام جهانی
  • اهدای پرچم گنبد حرم مطهر حسینی، برای تکریم و بدرقه پیکر رهبر شهید
  • وزیر اقتصاد: مبلغ کالابرگ دهک‌های پایین حتما متناسب با تورم افزایش می‌یابد
  • حمایت هوادار مکزیکی از تیم ملی ایران در ورزشگاه سوفای لس آنجلس
  • وزیر اقتصاد: افزایش رقم قیمت کالا برگ ویژه ۶ دهک پایین جامعه
  • انهدام مهمات عمل نکرده دشمن در بندرعباس
  • عصبانیت ترامپ از نتانیاهو
  • عضو کمیسیون کشاورزی: قیمت آب افزایش می‌یابد
  • آینده ونس به صلح با ایران گره خورد
  • سرمربی بلژیک: برای شکست دادن ایران باید با صد درصد توان‌مان بازی کنیم
  • دریای مازندران تا سه‌شنبه تعطیل شد
  • هشدار به آمریکا: مهلت زمانی برای توافق محدود است
  • مردم سیریک همچنان در مشکل آب
  • ادعای جنجالی یک شهروند قطر؛ دولت هزینه هتل و بلیط بازی‌ها جام‌جهانی را پرداخت کرده است
  • قلعه‌نویی: در جام جهانی جا برای اشتباه نیست
  • بی‌بی‌سی‌: استارمر، نخست وزیر بریتانیا دوشنبه استعفا می‌دهد

معاون امور دریایی بنادر و دریانوردی هرمزگان:

آب های ساحلی کیش و ابوموسی کانون خطر موتورلنج هاست

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان تعداد سوانح دریایی مربوط به شناورهای موتورلنج طی پنج سال اخیر در آب های این استان را ۹۴ مورد اعلام کرد و گفت: عمده ترین کانون خطر این شناورها در آب های خلیج فارس پیرامون جزایر کیش و ابوموسی شناسایی شده است.

شناور

 به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، "مهدی نوفرستی" در خصوص تجزیه و تحلیل آماری سوانح شناورهای سنتی در آب های استان هرمزگان مربوط به پنج سال اخیر تصریح کرد: تصادم، آبگرفتگی، آتش سوزی، به گل نشستن، آدم به دریا و ... از جمله سوانحی است که شناورهای سنتی را طی پنج سال اخیر به کام خطر فرستاده است.

وی تعداد سوانح دریایی مربوط به موتورلنج ها در آب های این استان را ۹۴ مورد عنوان کرد و افزود: علت ۶۰ درصد این سوانح آبگرفتگی و ۲۲ درصد هم آتش سوزی اعلام شده است.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان با اشاره به تحلیل های آماری صورت گرفته پیرامون دوره زمانی وقوع سوانح نیز خاطرنشان کرد: کمترین حوادث مربوط به لنج ها در سال ۹۱ با ثبت ۱۵ مورد و بیشترین سوانح در سال ۹۲ با ثبت ۲۲ مورد به وقوع پیوسته است. همچنین "شهریور" و "آذر" نیز به عنوان ماه های پرحادثه در سال اعلام شده اند.

نوفرستی سهم شناورهای لنج با بدنه چوبی را ۶۲ درصد کل شناورهای سانحه دیده اعلام کرد و افزود: طی پنج سال اخیر، ۲۹ درصد سوانح موتورلنج ها در آب های جزیره کیش، ۲۸ درصد در حوالی جزیره ابوموسی، ۱۶ درصد در آب های بندرلنگه، ۱۱ درصد در حوالی جزیره قشم، ۹درصد در محدوده دریایی جاسک و ۷ درصد در آب های ساحلی بندرعباس به ثبت رسیده است.

این مقام مسؤول، وجود پمپ های روبین بنزینی، سیم کش های برقی غیر استاندارد، عدم رعایت نکات ایمنی در مکان های مربوط مخازن سوخت شناور، غیرایمن بودن محیط موتورخانه ها، استفاده از سیلندرهای گاز و وسایل آشپزی غیراستاندارد، نبود کپسول های اطفای حریق و کمبود خدمه بر روی موتورلنج ها در زمان سانحه را از جمله عواملی دانست که در بروز سوانح آتش سوزی در شناورهای سنتی بسیار تاثیر گذار است.

ضرورت استفاده از نیروهای متخصص در بندر شهید حقانی

وی در ادامه به راهکارهای مدیریت و کنترل سوانح مربوط به موتورلنج ها نیز اشاره کرد و  اظهار داشت: برای پیسگیری از بروز سوانح، شرکت های تعاونی باید یک نفر متخصص در امر دریایی و ایمنی جهت کنترل ایمنی لنج ها مشابه شناورهای مسافری در بندر حقانی را استخدام کنند و همچنین یک موتور لنج کشیک را برای شرکت در گشت امداد رسانی و کنترل نکات ایمنی ملزم آماده بکار داشته باشند. 

این مقام مسئول در پایان انجام تمرینات دوره ای اطفاء حریق، ممنوعیت استفاده از پمپ های بنزینی و جایگزینی آنها با پمپ های گازوییلی، بازرسی شناورها برای کنترل حضور حداقل خدمه بر روی لنج های مستقر در لنگرگاه و ممنوعیت تعمیرات با تجهیزات گرم در حوضچه بندر از جمله مواردی دانست که می تواند در پیشگیری از بروز سوانح دریایی مربوط به شناورهای سنتی بسیار اثرگذار باشد.

استان هرمزگان به دلیل همجواری با آب های خلیج فارس و دریای عمان و قرار گرفتن در کناره تنگه استراتژیک هرمز، 40 درصد نوارساحلی و مرزهای دریایی کشور را به خود اختصاص داده است و بر همین اساس، به عنوان مهم ترین استان ساحلی و دریایی کشور شناخته می شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه