English

مصرف بالا کیفیت آب استان قم را کاهش می‌دهد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم از کاهش کیفیت آب قم در پی افزایش مصرف آن خبرداد.

مصرف بالا کیفیت آب استان قم را کاهش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری موج قم، علی‌جان صادق پور روز دوشنبه در جلسه شورای اطلاع رسانی استان قم ،افزود: به دلیل عدم تکمیل رینگ‌های شمالی و شرقی کیفیت آب دربرخی مناطق پایین‌تر است و آب انتقالی از سرشاخه‌های رود دز عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان متوسط بارندگی در ایران یک سوم متوسط جهانی است و این آمار درقم شرایط بغرنج تری دارد.

صادق پور گفت: ورودی آب به سدهای استان بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته و دمای هوا حدود ۱۲ درصد افزایش است و میزان بارندگی نسب به سال گذشته تا ۵۰ درصد کمتر شده است.

به گفته وی، ۵۶۷ هزار مشترک آب شرب و ۲۱۷ هزار مشترک فاضلاب در سطح استان قم وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود کاهش منابع آبی قم در سال ۱۴۰۰ اما میزان برداشت آب از سرشاخه های رود دز، چشمه ها و قنوات و چاه‌های روستایی افزایش پیدا کرده‌است.

صادق پور گفت:‌ افزایش دما، شیوع ویروس کرونا و افزایش جمعیت سه عامل مهم در افزایش مصرف آب در قم بوده که در این بین افزایش دما بیشترین نقش را داشته‌است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم عنوان کرد: پیش بینی می‌شود حجم مصرف آب در استان قم از مرز ۹۰ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب عبور کند و رکورد تازه ای از خود برجای بگذارد.

صادق پور ابراز داشت: عدم تخصیص مناسب شرب از منابع سطحی، تاثیر قطع برق در کاهش تولید آب، کاهش کیفیت چاه های آب شرب، کاهش سطح منابع زیر زمینی، کاهش دبی قنات ها و چشمه‌ها و عدم ظرفیت کافی تصفیه خانه فعلی و مشکلات خط انتقال از چالش‌های مهم تامین آب پایدار برای مردم قم است.

وی تاکید کرد: افزایش برداشت از چاه‌های روستایی، اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آب، جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز، برنامه‌ریزی جهت کاهش مصارف فضاهای سبز شهری و  مدیریت مصرف انشعابات بزرگ در روستاها مهمترین تدابیر استان برای مدیریت مصرف آب درشرایط دشوار کنونی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: برای تامین آب پایدار شهری طی ماه‌های اخیر ۱۸ حلقه چاه جدید در استان حفر و ۴۰ کیلومتر خط انتقال بهسازی شده‌است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته پیک مصرف در قم در بدترین شرایط به  ۴۲۰ هزار متر مکعب در ثانیه رسید و امسال برآورد می شود این رقم در سال جاری از مرز ۵۹۰ هزار لیتر مکعب عبور کند.

وی تاکید کرد: هم اکنون تمام منابع آبی قم در حال استفاده است و در صورتی که مصرف آب از مرز۶ هزار لیتر مکعب بر ثانیه عبور کند به مرحله جیره بندی آب خواهیم رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم افزود: ۱۲ هزار متر مکعب معادل ۱۰ درصد از آب شرب شهری استان قم در فضاهای سبز شهری مصرف می‌شود.

وی با اشاره به هدر رفت بالای آب در تصفیه کن‌های خانگی ابراز داشت: ۷۰ درصد آب تصفیه کن‌های خانگی به هدر می رود و ۳۰ درصد از آن بصورت آب شیرین مورد استفاده شهروندان قرار می‌گیرد.

صادق پور گفت: آب شهرکهای  پردیسان، قدس و مهدیه بصورت کامل و صد در صد شیرین است و در این مناطق احتیاجی برای استفاده از دستگاه آب شیرین کن نیست.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه