English

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل خبر داد:

افتتاح مرکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای با ۵۰ سیستم در اردبیل

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل گفت: با هدف توسعه مهارت‌آموزی و ارتقای ارزیابی‌های حرفه‌ای، مرکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای استان با ۵۰ سیستم به صورت رسمی افتتاح می‌شود. این مرکز یکی از گام‌های ما در مسیر تمرکززدایی و الکترونیکی‌سازی فرآیندهاست.

افتتاح مرکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای با ۵۰ سیستم در اردبیل
به گزارش خبرنگار اردبیل خبرگزاری موج

، مهدی بهبود در نشست با خبرنگاران  با اشاره به گسترش آموزش‌های مهارتی در اردبیل با هدف تمرکز بر فناوری‌های نوین و توسعه منطقه‌ای اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های شاخص استان در کشاورزی و گردشگری، ایجاد قطب‌های آموزشی در این حوزه‌ها در دستور کار قرار گرفته است. در سرعین و اردبیل مراکز آموزش هتلداری راه‌اندازی شده و در حوزه کشاورزی نیز با همکاری دو سرمایه‌گذار ملی و یک سرمایه‌گذار استانی، منطقه‌ای آموزشی در زمینی به وسعت ۲۷ هکتار ایجاد خواهد شد که می‌تواند حتی در سطح ملی و بین‌المللی ایفای نقش کند.

وی از همکاری گسترده با آموزش و پرورش استان خبر داد و گفت: در قالب طرح‌هایی همچون هم‌نوا، امکان بهره‌برداری دانش‌آموزان از کارگاه‌های ما فراهم شده و در طرح کارآفرین زنجیره اشتغال نیز کارآموزان به‌صورت عملی وارد کارگاه‌ها و عرصه تولید می‌شوند. همچنین ایجاد نمایشگاه دائمی برای عرضه محصولات مهارت‌آموزان در دستور کار ماست.

 

 جهش در آموزش مهارت‌های دیجیتال و انرژی‌های تجدیدپذیر

مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خاطرنشان کرد: در حوزه مهارت‌های نوظهور، هدف‌گذاری پرورش ۵ هزار نفر در حوزه دیجیتال صورت گرفته است. همچنین با وزارت ارتباطات تفاهم‌نامه‌ای برای راه‌اندازی مرکز آموزش هوش مصنوعی منعقد کرده‌ایم. در شهرستان گرمی آموزش نصب پنل‌های خورشیدی در حال اجراست و در اردبیل نیز زیرساخت‌های لازم برای این حوزه فراهم شده است.

 

 مسابقات مهارتی، شناسایی نخبگان و ارتقای کیفیت آموزش

بهبود با اشاره به برگزاری رقابت‌های مهارتی گفت: در حال حاضر در ۳۹ رشته آموزش ارائه می‌دهیم و افراد مستعد برای حضور در مسابقات ملی و بین‌المللی شناسایی و آماده‌سازی می‌شوند.

وی عمده تقاضا در مهارت آموزی را   رشته‌هایی مانند صنایع چوب و زیبایی اعلام کرد و گفت: در رشته های فنی اغلب متقاضیان از بین آقایان هستند.

بهبودی بیان کرد: آموزش‌ها برای مناطق محروم، دهک‌های پایین، عشایر و گروه‌های خاص رایگان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه سهم استان اردبیل از اعتبارات ملی در حوزه مهارت‌آموزی تنها ۱.۶ درصد است افزود: اما با پیگیری‌های انجام‌شده، توانستیم اعتبارات استانی را از ۲.۶ میلیارد تومان در سال گذشته به ۹ میلیارد تومان در سال جاری افزایش دهیم. 

 

تمرکز بر کیفیت، حمایت از بخش خصوصی و ممانعت از سواستفاده‌ها

بهبود تأکید کرد: با هدف ارتقای کیفیت، مربیان ما به‌طور مستمر بازآموزی می‌شوند. همچنین به‌زودی تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه علمی کاربردی منعقد خواهیم کرد. آموزشگاه‌هایی نیز  که بیش از دو سال غیرفعال باشند، مجوزشان باطل خواهد شد تا از سوءاستفاده‌های احتمالی جلوگیری شود.

 استانداردهای بین‌المللی و صدور ۱۴ هزار مدرک در سال گذشته

وی با اشاره به اینکه گواهینامه‌های صادرشده دارای اعتبار بین‌المللی و پنج‌ساله هستند گفت: سال گذشته ۱۴ هزار مدرک صادر کردیم و ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت شد. همچنین رشته‌های خدماتی به بخش خصوصی واگذار شده‌اند.

 فرهنگ‌سازی برای مهارت‌آموزی، راه‌حل بحران بیکاری

مدیر آموزش فنی و حرفه‌ای اردبیل با اشاره به فرهنگ فقر مهارتی در جامعه اظهار کرد: باید باور کنیم آموزش هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است. کسب مهارت یعنی خلق شغل. امروزه مدرک تحصیلی لازم است ولی کافی نیست و  باید نسل جدید را توانمند کنیم.

وی با تأکید بر اینکه تمرکز ما بر آموزش‌های عملی با نسبت ۷۰ به ۳۰ است، افزود:  ۱۹ گروه هدف داریم؛ از جمله کارجویان، زنان سرپرست خانوار، معلولان، زندانیان، معتادان بهبود یافته، دانش‌آموزان، نیروهای مسلح، عشایر، مرزنشینان و شاغلان. امروز ۲۶ مرکز آموزشی در استان فعالیت دارند و سهم بالایی در تامین نیاز آموزشی استان دارند.

در پایان مهدی بهبود تأکید کرد: اگر می‌خواهیم اعتماد عمومی را تقویت کنیم، یکی از ارکان اصلی آن توسعه آموزش‌های مهارتی است. مهارت‌آموزی دیگر یک انتخاب نیست؛ یک ضرورت است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه