مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل خبر داد:
هزینه ماهانه ۵۰ میلیارد تومانی دارو در استان اردبیل
مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل از رسیدن هزینه ماهانه دارویی در استان به رقم قابل توجه ۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: اجرای طرح دارویاری باعث ارتقای دسترسی بیمهشدگان به داروهای مورد نیاز شده و بخش بزرگی از این هزینه صرف بیماران صعبالعلاج، سرطانی و دیالیزی شده است.

، سید وحید خلیلاللهی در نشست خبری مقارن با هفته ملی جمعیت با اشاره به گستردگی خدمات درمانی بیمه سلامت، گفت: ۵۹ درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که ۷۴۵ هزار نفر را شامل میشود.
وی با اشاره به اجرای طرحهای ویژه برای حمایت از بیماران خاص، ناباروران و اقشار کمدرآمد در سال ۱۴۰۳ گفت: ۱۳۶۹ مرکز تشخیصی و درمانی شامل ۹۵ مؤسسه با بیمه سلامت استان قرارداد دارند.
مدیر کل بیمه سلامت استان اردبیل با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، بیمهشدگان بیش از ۴ میلیون و ۸۳۰ هزار بار به صورت سرپایی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند، تصریح کرد: هر فرد بیمه شده به طور میانگین ۷ بار به پزشک مراجعه داشته است. همچنین ۲۲۳ هزار مورد بستری یا بستری موقت در همین سال ثبت شده است.
وی افزود: در مجموع، هزینه خدمات درمانی بیمهشدگان در سال گذشته بیش از یکهزار و ۸۷۵ میلیارد تومان بوده که ۱۵۵ میلیارد تومان آن مربوط به بیمه روستاییان و پزشک خانواده بوده است. همچنین با اجرای طرح "دارویاری"، هزینه ماهانه دارویی بیمهشدگان به ۵۰ میلیارد تومان رسیده است.
۸۰ درصد بودجه صندوق بیماران صعبالعلاج به درمان بیماران سرطانی اختصاص مییابد
خلیلاللهی بیان کرد: ۳۳ هزار و ۴۸۹ بیمار صعبالعلاج در سامانه بیمه سلامت برای دریافت خدمات ویژه ثبت شدهاند. در سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۱۸.۵ میلیارد تومان به صورت مستقیم به ۲۳۸۴ صورتحساب این بیماران پرداخت شده و ۸۰ درصد بودجه صندوق بیماران صعبالعلاج به درمان بیماران سرطانی اختصاص یافته است.
وی افزود: ۸۴ میلیارد تومان برای درمان ۵۱۲ بیمار دیالیزی، ۸۳۰ میلیون تومان پاداش اهدای کلیه به ۱۰ نفر، و ۱.۴ میلیارد تومان برای درمان اعتیاد در ۳۷ مرکز صرف شده است. همچنین، ۱۷۹۲۰ توانخواه و معلول نیز برای دریافت خدمات توانبخشی نشاندار شدهاند.
حمایت از ناباروری و مادران باردار در چارچوب قانون جوانی جمعیت
به گفته خلیلاللهی، ۵۰۶۸ فرد نابارور در استان نشاندار شدهاند و ۲۶ میلیارد تومان برای درمان آنها در سال ۱۴۰۳ پرداخت شده است.
وی با اشاره به اقدامات مهم انجامشده در این حوزه گفت: افزایش سن تحت پوشش درمان ناباروری زنان از ۴۵ به ۴۹ سال، افزایش داروهای تحت تعهد ناباروری از ۱۵ به ۶۶ قلم، افزایش اقلام خدماتی از ۲ به ۲۸ قلم،تحت پوشش قرار گرفتن IVF، IUI، ICSI، FET، رحم اجارهای و جنین اهدایی، پوشش بیمهای آزمایشات مادر و جنین، حذف محدودیت سونوگرافی بارداری و رایگان بودن زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی (۹۰ تا ۹۵ درصد هزینه) اشاره کرد.
همچنین، بیمه سلامت با مطبهای مامایی قرارداد منعقد کرده و تعهدات جدیدی در بسته خدمات مامایی تعریف شده است.
مدیر کل بیمه سلامت استان افزود: تعداد اقلام دارویی تحت پوشش بیمه از ۱۳۰ قلم به ۲۱۱ قلم و تعداد آزمایشها از ۱۴ مورد به ۲۹ مورد افزایش یافته است همچنین ۴ مورد خدمات و سه مورد تصویربرداری هم در لیست خدمات بیمه قرار گرفته است.
پوشش درمانی فرزندان و مادران باردار
مدیرکل بیمه سلامت اردبیل همچنین گفت: ۱۲۲۷ مادر باردار و شیرده به همراه فرزندان زیر ۵ سال بر اساس آزمون وسع تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند. همچنین استفاده نوزاد از بیمه مادر در ماه اول تولد برای خدمات بستری و سرپایی فعال شده است.
وی در پایان از آغاز برنامههای آموزشی و پیشگیرانه برای جامعه پزشکی از سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ۲۰ اقدام مهم در بیمه سلامت استان انجام شده که محور آن حمایت درمانی، مالی و آموزشی از گروههای هدف است.
ارسال نظر