English

معاون قوه قضائیه در همایش داوران حرفه‌ای اردبیل:

رای داوران باید استحکام داشته باشد

معاون قوه قضائیه در همایش داوران حرفه‌ای در اردبیل با اشاره به اهمیت استحکام آرای داوران تأکید کرد: هیچ رأی داوری نباید ابطال شود. اینکه گفته می‌شود ۲۰ درصد آرا باطل می‌شوند، آمار مناسبی نیست. این میزان باید به حداکثر ۱۰ درصد کاهش یابد.

رای داوران باید استحکام داشته باشد
به گزارش خبرنگار اردبیل خبرگزاری موج

، حجت‌الاسلام هادی صادقی، معاون قوه قضائیه، در همایش بزرگ «داوری حرفه‌ای» که در سالن آمفی‌تئاتر کتابخانه مرکزی اردبیل برگزار شد، بر لزوم دانش، مهارت و بی‌طرفی کامل داوران تأکید کرد و گفت: اگر داور از دانش و مهارت لازم برخوردار نباشد، نتیجه آن افزایش خشونت و بی‌عدالتی در جامعه خواهد بود.

وی افزود: داور باید با تمام وجود، ذهن، معرفت و نیت پاک، صرفاً برای خدا و احقاق حق داوری کند و هیچ‌یک از اعضای بدن و ابزار بیانش جز حق را بازگو نکند.

حجت‌الاسلام صادقی تصریح کرد: داوری بدون تحقیق، مشاهده و شنیدن دقیق، ظلم است. همه افراد باید در نگاه داور یکسان باشند و گرایش‌های نفسانی نباید در داوری دخالت داشته باشد.

وی بهترین راهکار را پرهیز از صدور رأی و تلاش برای ایجاد صلح و آشتی میان طرفین دانست و گفت: نقش داوران باید بیش از آنکه قضاوت‌گر باشد، میانجی‌گر باشد. صلح، نجات خود داور و طرفین دعوا از کینه و هزینه‌های اجرای حکم است و همچنین از بار دستگاه قضایی می‌کاهد.

معاون قوه قضائیه در ادامه اظهار داشت: قاضی و داور باید مدیریت صدا، رفتار، گفتار و اخلاق خود را در جلسات حفظ کرده و از واکنش‌های آنی و احساسی پرهیز کنند.

وی با انتقاد از کاهش نقش وکلا در فرآیند صلح و سازش تأکید کرد: رسم اصلاح در میان برخی وکلا کمرنگ شده که این خلاف مروت و انسانیت است. اولین وظیفه وکیل باید اهتمام به صلح باشد، نه صرفاً دنبال‌کردن رأی به نفع موکل.

حجت‌الاسلام صادقی همچنین گفت: اگر مردم خواص و مزایای داوری را بدانند، کمتر به دادگستری مراجعه می‌کنند. هیچ رأی داوری نیز نباید به مرحله ابطال برسد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت استحکام آرای داوران تأکید کرد: هیچ رأی داوری نباید ابطال شود. اینکه گفته می‌شود ۲۰ درصد آرا باطل می‌شوند، آمار مناسبی نیست. این میزان باید به حداکثر ۱۰ درصد کاهش یابد.

حجت‌الاسلام صادقی در پایان از کانون‌های وکلا خواست عملکرد خود را در زمینه صلح و سازش ارزیابی کنند وافزود: وکیل نمی‌تواند تنها به دلیل نارضایتی موکل از اقدام برای آشتی و سازش شانه خالی کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه