سرخط خبرها
  • محدودیت برق ۴۸ شهرک صنعتی از شنبه نصف می‌شود
  • استعفای کورش سلیمانی از مدیریت تئاترشهر
  • زمان بازنشستگی احتمالی رونالدو از تیم ملی پرتغال
  • مصدومیت ۶۶۶ نفر و شهادت ۵۹ نفر در حملات آمریکا به کشور
  • ۲۲ متهم پرونده‌های ارزی روانه زندان شدند/اعلان قرمز برای ۱۵ متهم فراری
  • کاظمیان به زودی با پرسپولیس فسخ می‌کند
  • ترامپ موج جدید تعرفه‌ها علیه ۶۰ کشور را کلید زد
  • عرضه رایگان سی‌ان‌جی آغاز شد
  • خاتمی: تشییع رهبر شهید انقلاب رزمایش جهان اسلام بود
  • عراقچی: نه از تهدید می‌ترسیم و نه زیر بار فشار می‌رویم
  • آزمون بسندگی زبان عربی مهرماه ۱۴۰۵ برگزار می شود
  • تأکید ستار هاشمی بر حمایت از مناطق کمتر برخوردار
  • دور جدید ثبت‌نام خودروهای وارداتی آغاز شد
  • رضایت سرمربی المپیاکوس از طارمی/ مهدی آماده بازی با آنتورپ
  • کاظمی: کنکور به موقع برگزار می‌شود
  • قالیباف: دشمن خودش را با نفت ۳ رقمی تنبیه کرد
  • معاون وزیر جهاد: امنیت غذایی کشور پایدار است
  • ۷۸۵ میلیارد تومان به مادران مشمول کارت امید مهر پرداخت شد
  • وزارت جهاد کشاورزی: مطالبات گندمکاران به زودی پرداخت می‌شود
  • رکورد تولید برق نیروگاه‌های مقیاس کوچک شکسته شد

یک کارشناس مسائل آمریکا در گفت و گو با خبرگزاری موج؛

هدف ترامپ از روش مذاکره-آتش بس پیشبرد طرح «تغییر رژیم» در ایران است

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: ترامپ علاوه بر نفت ایران به دنبال سلطه آمریکایی-اسرائیلی بر منطقه است و این طرح را با تغییر نظام در ایران دنبال می کند. ابزار وی برای این ایده هم پیشبرد مذاکره-آتش بس است.

آمریکا

فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا، در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره اهداف ترامپ از آغاز حملات نظامی به ایران گفت: ترامپ در عین حالی که گفته است نفت ایران را می‌خواهد آنچه که آن را در ظاهر مطرح نکرده بحث اعمال سلطه آمریکایی-اسرائیلی در منطقه است. اما تا زمانی که جمهوری اسلامی پایدار باشد نه به نفت ایران دست پیدا خواهد کرد و نه این سلطه را می‌تواند اعمال کند.

وی افزود: ترامپ همواره به دنبال رژیم ­چنج در ایران است اما نه به شکلی که در عراق و افغانستان صورت گرفت. بلکه به این سبک عمل می‌کند که چند هفته حمله می‌کند سپس آن را متوقف می‌سازد تا بتواند قیمت بنزین و فشارهای سیاسی در آمریکا را تعدیل کند. در این مدت زیرساخت‌ها را می‌زند و بعد وارد آتش بس می‌شود، سپس خود را بازسازی می‌کند و این روال را همواره می‌خواهد ادامه دهد تا به نتیجه برسد. در این بین اگر در داخل ایران هم کودتا و یا اعتراضاتی صورت بگیرد که چه بهتر. چون ایران وسعت زیادی دارد تغییر ساختار سیاسی نیز باید چند مرحله‌ای پیش برود و این همان روش مذاکره-آتش بس است که دولتش دنبال می کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در این مذاکرات هم هدف ترامپ گرفتن امتیاز صرفاً با گفتگوست. زیرا این روش راحت‌تر از اقدامات نظامی است. در این راستا اگر کسانی مانع این بده بستان‌ها و مذاکره شوند در دور بعدی جنگ هم آنها را هدف قرار می‌دهد این روشی است که ترامپ می خواهد در ایران اجرا کند. بر این اساس وی در نظر دارد تا دو سال و نیم آینده که در قدرت است این طرح را عملیاتی سازد.

ایزدی در خصوص راهکار مقابله با دولت ترامپ در شرایط کنونی گفت: راهکار ما این است که لیستی از تاسیسات نفتی و آب شیرین کن منطقه توسط مقامات کشور منتشر شود و سپس اعلام گردد جمهوری اسلامی این شرایط را دیگر تحمل نمی‌کند و وارد مذاکراتی نمی‌شود که تاکنون سه بار در میانه آن به ایران حمله شده است. سپس حملاتی ما به زیرساخت‌های منطقه باید قدرتمند باشد به گونه‌ای که بازسازی آنها دو تا سه سال طول بکشد. در واقع با این کار، باید این پیام منتقل شود که قیمت نفت برای چند سال بالا خواهد ماند و این به معنای نابودی اقتصاد آمریکا است. زیرا اقتصاد آمریکا تحمل قیمت بالای نفت را ندارد. در نتیجه این روش، ترامپ نه تنها به نفت ایران دست نخواهد یافت بلکه پول‌های کشورهای عربی را که دست آورده‌ است را نیز از دست خواهد داد.

وی تأکید کرد: در واقع باید هزینه حملات را بالا ببریم مانند اوایل انقلاب که آنها جرات نمی‌کردند به ایران حمله کنند. زیرا پاسخ محدود به حملات آمریکا بازدارندگی ایجاد نمی‌کند. زیرا در این سناریو، هر جایی که ما نگران زدنش باشیم را آمریکا می آید و هدف قرار می دهد. با این حال برخی می‌گویند اگر ما حمله کنیم ترامپ هم با شدت بیشتری حمله می‌کند. ولی واقعیت این است که اگر آمریکا بداند سیاستش جواب نمی‌دهد و در عین حال پول‌هایی که از کشورهای عربی به دست آورده از دست خواهد داد، این روند را متوقف می‌کند.

این تحلیلگر مسائل آمریکا خاطر نشان کرد: روشی ترامپ الان در پیش گرفته همان روشی است که در غزه در دستور کار آمریکا قرار داشت. در آن زمان هم تا هنگامی که اسرائیل متمرکز بر نوار غزه بود، سعی کردند از طریق مذاکره و آتش بس جلوی ورود حزب الله با تمام ظرفیتش به جنگ را بگیرند. در آن دوران هم بلینکن، وزیر امور خارجه دولت بایدن بارها به منطقه رفت و آمد کرد تا زمانی که پرونده غزه را به جایی رساندند. پس از آن بود که ما شاهد عملیات پیجرها و هدف قرار دادن حسن نصرالله بودیم. در نتیجه ظرفیت‌هایی که در آن دوره حزب الله داشت هم از دست رفت آن هم صرفاً با سیاست آتش بس و مذاکره. اکنون ترامپ می خواهد همان ایده را در مورد ایران هم اجرا کند.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه