English

از سوزاندن پسماند برای تولید سیمان استفاده می کنیم

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهدگفت: استفاده از RDF در صنایع سیمان می‌تواند به عنوان یک راهکار پایدار و اقتصادی برای مدیریت پسماندها و کاهش تعهدات زیست‌محیطی موثر باشد. با توجه به مزایای قابل توجه آن و اهمیت روزافزون مسائل زیست‌محیطی، توجه به این فناوری در صنعت سیمان ضروری به نظر می‌رسد.

از سوزاندن پسماند برای تولید سیمان استفاده می کنیم
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، مسعود رضوی افزود: بازیافت و استفاده از RDF (Refuse-Derived Fuel) در صنایع سیمان یک موضوع مهم در زمینه مدیریت پسماند و بهبود کارایی سوخت در فرآیندهای صنعتی است. RDF ترکیبی از مواد زائد و پسماندهای جامد است که پس از پردازش به عنوان سوخت در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این مواد معمولاً شامل پلاستیک، کاغذ، چوب، و باقیمانده‌های غذایی هستند که برای تولید حرارت و انرژی در فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به مراحل بازیافت RDF ادامه داد: در نخستین مرحله، پسماندها جمع‌آوری و بر اساس نوع و کیفیت تفکیک می‌شوند. سپس در مرحله پردازش، مواد زائد به قطعات کوچکتر خرد می‌شوند و ناخالصی‌ها از آن‌ها حذف می‌شود و پس از پردازش، مواد به صورت گرانول یا پلت تولید می‌شوند تا به راحتی به عنوان سوخت استفاده شوند.

رضوی صرفه‌جویی در هزینه، کاهش آلایندگی، مدیریت پسماند و افزایش کارایی انرژی را مزایای استفاده از RDF در صنایع سیمان دانست و گفت: استفاده از RDF در صنایع سیمان می‌تواند به عنوان یک راهکار پایدار و اقتصادی برای مدیریت پسماندها و کاهش تعهدات زیست‌محیطی موثر باشد. بنابراین با توجه به مزایای قابل توجه آن و اهمیت روزافزون مسائل زیست‌محیطی، توجه به این فناوری در صنعت سیمان ضروری به نظر می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته تفاهم‌نامه‌ای با صنایع سیمان شرق داشتیم که مبنی بر تولید RDF و استفاده آن در صنایع سیمان بود. تحقق این امر می‌توانست ظرفیت حدود ۲۰۰ تن در روز زباله ما را برای دفن کاهش دهد.

مدیرعامل مپ افزود: اکنون نیز با همکاری مشاور طرح جامع سازمان، مذاکره‌ای با مدیران کارخانه سیمان زاوه از بخش خصوصی انجام داده‌ایم. روز پنجشنبه هفته گذشته، جلسه مشترکی با این شرکت برگزار شد و طبق تصمیم‌گیری صورت گرفته در جلسه بنا شد قبل از انعقاد تفاهم‌نامه و سرمایه‌گذاری سیمان زاوه در این حوزه، از فعالیت سازمان مپ و کارخانه‌های صنایع بازدید به عمل آید. پس از آن نیز جلسات کارشناسی به صورت منظرم برگزار شود تا به تفاهم قطعی برسد.

وی با تاکید به اینکه استفاده از ضایعات بازیافتی به عنوان سوخت در کوره‌های سیمان، به ویژه به عنوان سوخت کمکی به جای مازوت و گاز، دارای مزایای زیادی است، عنوان کرد: با جایگزینی ضایعات بازیافتی به جای سوخت‌های عنوان شده، نیاز به سوخت‌های فسیلی کاهش می‌یابد. این کار به کاهش هزینه‌های انرژی کمک می‌کند. همچنین سوزاندن ضایعات بازیافتی به طور کلی می‌تواند منجر به تولید آلودگی کمتر نسبت به سوخت‌های فسیلی مانند مازوت شود. این به دلیل ترکیبات مختلف در ضایعات و توانایی آن‌ها در تولید حرارت بالاتر است؛ بنابراین استفاده از ضایعات بازیافتی در کوره‌های سیمان می‌تواند به افزایش کارایی فرآیند احتراق و دستیابی به دماهای بالاتر کمک کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه