English

موج گزارش می دهد؛

معضل ادامه دار آب اهواز/مراکز بهداشت به صورت حقوقی پیگیر وضعیت آب اهواز خواهند شد

با وجود انتشار کلیپ ها و مطالب شهروندی مختلفی که در فضای مجازی منتشر می شود و حکایت عدم کیفیت مناسب آب اهواز دارد، مسئولان همچنان بر سالم بودن آب لوله کشی این شهر اصرار دارند.

معضل ادامه دار آب اهواز/مراکز بهداشت به صورت حقوقی پیگیر وضعیت آب اهواز خواهند شد

پیرمرد فرغون سنگینش را زمین می گذارد تا نفسی چاق کند. در داخل فرغون خود سه دبه 20 لیتری سفید رنگ پر از آب دارد. به گفته خودش مثل هر روز آب تصفیه شده خریده تا برای خانواده اش ببرد. رحمت الله در طول 64 سالی که از خدا عمر گرفته، هیچ سالی را به یاد نمی آورد که بدون دغدغه تامین آب شرب، سرکرده باشد. پاسخش برای "چرا"یی خرید آب هم در نوع خودش جالب است: چون مجبوریم که بخریم...! آب اهواز یا قطع است یا گل آلود و یا در ساعت هایی از روز قطع است. یعنی به طور کلی اصلا آب لوله کشی قابل مصرف برای پخت و پز و نوشیدن نیست.

اما خرید آب هر ماه چقدر خرج روی دست یک خانواده می گذارد؟ سوالی که پیرمرد در پاسخ به آن می گوید: بستگی به جمعیت خانواده ها و مصرف آب دارد. مثلا ما که خانواده ای 6 نفره هستیم، راحت روزی 2- 3 تا دبه 20 لیتری آب می خواهیم. هر دبه آب هم 2500 تومان است. یعنی در روز چیزی حدود 7- 8 هزار تومان فقط پول آب می دهیم.

وی که کارمند بازنشسته یکی از ادارات دولتی اهواز است دسته فرغون را بلند می کند تا به راهش ادامه دهد و زودتر به خانه اش برسد. همانطور که دارد دور می شود با لحن گلایه آمیزی می گوید: واقعا من کارمند از کجا باید ماهی 150تا 200 هزار تومان فقط پول آب بدهم؟ اگر کمک های پسرم نبود، نمی دانم باید چه می کردم!

آب شکلاتی 

مرد با یک دستش لیوانی را زیر شیر آب گرفته است و با دست دیگرش در حال پر کردن آب است. آب که نه.... به قول خودش آب شکلاتی! چرا که آنچه از لوله بیرون می آید بیشتر گل و لای قهوه ای رنگ است که اتفاقا با آب هم مخلوط شده است! شخصی که این کلیپ را گرفته خطاب به مخاطبان خود می گوید: خواستم از مسئولان شهر و شهردار اهواز تشکر کنم و بگویم اگر به این آب شکلاتی، شیر هم اضافه می کردند خیلی بهتر بود.

این کلیپ شاید جدیدترین فیلم منتشر شده در فضای مجازی، از وضعیت بسیار بد آب اهواز باشد که در یوتیوب و فضاهای مجازی دست به دست می شود. یکی از ده ها کلیپ منتشر شده در این مورد که هر کدام به نوعی تلاش دارند تا وضعیت بد آب آشامیدنی و لوله کشی اهواز را به تصویر بکشند، به امید آنکه شاید مسئولان توجهی کنند و واکنشی نشان دهند. از کلیپی که در آن فردی آب را فندک آتش می زند و مدعی است که داخل لوله های بخشی از شهر اهواز "گاز" وجود دارد تا فیلم دیگری که نشان می دهد آب لوله کشی و فاضلاب در بخش دیگری از شهر با هم مخلوط شده است.

 

ابراهیم یکی دیگر از شهروندان اهوازی است که در محله کیوان اهواز زندگی می کند. 35 سال سن دارد و به همراه سه فرزند و همسرش خانواده ای 5 نفره را تشکیل داده اند. دل پرخونی از وضعیت آب آشامیدنی اهواز دارد. همانطور که پیش بینی می کردیم وقتی از وی در مورد وضعیت آب شرب مردم می پرسیم جمله اش را با این کلمات شروع می کند: خیلی بده.. خیلی بد... هم بد بوست و هم حالت تیره و گل آلوده دارد. حتی شایع شده که آب آلوده به بیماری وباست.

وی نیز یکی از هزاران خانوار اهوازی است که هر روز یک تا دو دبه آب شرب می خرد. دبه هایی که به گفته وی 2500 تا 3 هزار قیمت دارد. ابراهیم با انتقاد از عملکرد مسئولان شهر اهواز می گوید: سالهاست که مردم اهواز با این مشکل دست به گریبان هستند. بخصوص این مشکلات در تابستان و فصل های گرم به شدت بیشتر می شود. ولی دریغ از یک ذره توجه از سوی مسئولان...! فقط تکذیب می کنند. در حالی که انکار این مساله مثل انکار خورشید در روز است اما...!

با این وجود پرس و جوی خبرنگار موج در مورد قیمت آب تصفیه شده در شهر اهواز خود به نتایج جالبی منتهی شد. اینکه آب دبه ای 20 لیتری بسته به منطقه محله شهر اهواز ، از 1500 تا 5 هزار تومان و به صورت بشکه ای از 15 تا 20 هزار تومان بفروش می رسد.     

یک کلام... سالم است!

اما در کنار مطالب و کلیپ های متعددی که هر روز منتشر می شود برخی از مسئولان شهری نیز لب به اعتراض گشوده اند و به مردم هشدارمی دهند و خواستار توجه مسئولان به این مساله هستند. سید محمد علوی رئیس مرکز بهداشت خوزستان در تشریح دلایل آلودگی و کدر و گل آلود بودن آب لوله کشی شهر گفت: این مساله بیشتر مربوط به شکستگی لوله های آب می شود. چرا  لوله‌ها شکسته باشند، درچنین مواردی وقتیکه برق می رود پمپ‌های خانه ها خاموش می شوند و فشار درون لوله ها منفی می‌شود. همین مساله باعث می شود به دلیل قطع جریان آب، لوله‌ها دچار مکش می‌شوند و آب‌های سطحی اطراف، از جمله فاضلاب را به درون خود جذب می‌کنند. همین مساله باعث می شود تا پس از به کار افتادن پمپ ها، آب این لوله ها به فاضلاب آلوده شود و مردم از همین آب ها بنوشند و برای پخت و پز استفاده کنند.

فرهاد صفدری مدیر گروه سلامت محیط کار بهداشت این استان نیز از شیوع بیماری های روده ای در بین شهروندان اهوازی در چند ماهه اخیر خبر داده و گفت: همزمان با انتشار ویروس کرونا ما در شهر اهواز وارد فاز اول بیماری روده‌ای شده‌ایم که در نوع خود قابل تقدیر است.

وی اشاره ای هم به دلایل بوی بد فاضلاب در شبکه آبرسانی شهر کرده و گفت: وقتی پمپ‌ها همزمان کار می‌کنند و در عین حال شبکه فاضلاب اهواز فرسوده و پوسیده است، به شبکه آبرسانی فشار وارد می شود و باعث ورود آلودگی‌های ناشی از فاضلاب به داخل لوله ها می‌شود که همین مساله موجب شکایت‌های مردمی بسیاری به خاطر بوی بد فاضلاب شده است.

 صفدری حتی پا را از این نیز فراتر گذاشته و خطاب به مسئولان منطقه گفت: از آنجاییکه در برخی از مناطق شهرها شاهد بالا زدگی فاضلاب  هستیم در صورتی که سازمان های مرتبط به وظایف قانونی خود عمل نکنند مسلما مراکز بهداشت استان به مساله ورود پیدا می کنند و موضوع را به صورت حقوقی پیگیری خواهند کرد. 

آب "وبا" زده

اما اینها تمام اخبار ناخوشایندی نیست که در مورد وضعیت آب شرب اهواز منتشر می شود. از چند روز قبل اخباری در فضای مجازی دست به دست می شود که در آن، شهروندان اهوازی از اخباری می گویند که در آنها گفته شده که آب این شهر آلوده به " وبا " است. انتشار این اخبار، باعث ایجاد موجی از نگرانی و ترس و اضطراب در بین شهروندان اهوازی شده بطوریکه گفته می شود میزان خرید آب تصفیه شده در این شهر و طی روزهای اخیر چندین برابر شده است.   

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج، ضمن رد این اخبار منتشر شده در فضای مجازی که آب اهواز را آلوده به وبا و چند بیماری دیگر عنوان کرده اند، گفت: استان خوزستان به دلیل شرایط اقلیمی هرسال در ۲ مقطع اردیبهشت و آبان با شیوع وبا رو به رو می‌شود اما هم اکنون هیچ موردی از ابتلا به وبا در خوزستان نداشته‌ایم.

غلامرضا شریعتی با اشاره به لزوم مراقبت برای جلوگیری از شیوع وبا همزمان با اوج گیری کرونا  افزود: شهرداران و فرمانداران مکلف شده‌اند مانند هر سال، لایروبی و آهک ‌پاشی در شهرها را مد نظر قرار دهند و در روستاها نیز بخشداران و دهیاران این اقدامات را انجام دهند.

شریعتی مدعی است که شهروندان اهوازی می توانند با اطمینان از سلامت کامل آب این شهر و بدون توجه به شایعات منتشره، از آب لوله کشی استفاده کنند.

 در همین خصوص سعید رضوانی مدیر کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری خوزستان نیز در گفتگو با خبرگزاری موج با ذکر اینکه آب آشامیدنی شهر اهواز و مجموعه های تابعه به صورت روزانه توسط عوامل بهداشت و شرکت آب و فاضلاب اهواز کنترل می‌شود گفت: از شهروندان گرامی درخواست می‌شود به شایعاتی از این قبیل توجه نکنند و اخبار درست را از منابع معتبر نظیر صدا و سیما، خبرگزاری ها، پایگاه های خبری و جراید دریافت کنند. ضمن آنکه مسلما با پیگیری از طریق مراجع قضایی با عوامل انتشار دهنده این خبر دروغ  که موجب نگرانی مردم شده اند، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

شبکه فرسوده

بهنام مدیری، مدیرعامل شرکت آب ‌وفاضلاب اهواز نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج گفت: برخلاف آنچه که گفته می شود، کیفیت آب شرب اهواز هیچ مشکلی ندارد و به صورت شبانه روزی چک می شود تا در صورت آلوده بودن آب مصرفی شهروندان، سریعا منابع آلودگی احصاء و جلوی آن گرفته شود.

وی البته با اذعان به اینکه 1200 کیلومتر از 2500 کیلومتر خط لوله کشی شهر اهواز فرسوده است گفت: همین مساله در کنارپمپ های آبی که شهروندان به صورت شخصی استفاده می کنند؛ باعث می شود تا در برخی از موارد شاهد افت فشار و در نتیجه قطعی آب و یا شکستگی لوله ها و قاطی شدن آب و فاضلاب باشیم که کار ما را دشوار می کند.

اما اگر کیفیت آب شهر اینقدر با کیفیت و خوب است چرا شهروندان حاضرند پول بدهند و آب بخرند؟ سوالی که مدیرعامل شرکت آب ‌وفاضلاب اهواز در پاسخ به آن گفت: دلیل این مساله بیشتر جنبه روانی دارد. یعنی هم از آنجایی که مردم سال هاست عادت به خرید آب کرده اند و هم به خاطر شایعاتی که از طریق مجازی دست به دست می شود، مردم تحت یک نوع فشار روانی ترجیح می دهند همچنان آب را از افرادی که مدعی اند آن را تصفیه می کنند؛ بخرند. درحالیکه اصلا روی نحوه تصفیه آبی که این مجموعه های خصوصی دارند نظارتی نیست و ممکن است خود آنها نیز چندان سالم نباشند.

وی در نهایت مدعی است که شهروندان می توانند با خیال راحت و اطمینان از سلامت آن، از آب لوله کشی استفاده کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • محمد

    با عرض سلام و ادب
    من فکر میکنم ایشون یا اهواز زندگی نمیکنن یا اینکه میخوان قظیه ای آب اهواز که همه مردم میدونن مشکل بو و رنگش نیست رو کتمان کنن. من خودم شخصا اهواز زندگی میکردم و الان هم که با مردم اونجا صحبت میکنم میشنوم که هرز چندگاهی با باز کردن شیر آب بو و رنگ گند فاضلاب از توی لولها میزنه بیرون . آیا واسه اثبات کردن حقایق حتما مردم باید نمونه هایی رو از اون آب متعفن جمع آوری کنن و به قسمت خاصی ارایه بدن تا نظر مسولین رو نسبت به این قظیه حاد که چند دهه قبل شروع شده است رو جلب کند. لطفا هر کمکی در این زمینه نیاز داشتید به من بگید . با سپاس.

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه