English

سعید خوش قامت:

شهرستان مشهد، دارای رتبه سوم کشت گیلاس در خراسان رضوی است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: در حال حاضر سطح زیر کشت باغات گیلاس شهرستان مشهد ۵۷۵ هکتار می‌باشد و شهرستان مشهد رتبه سوم در استان را از لحاظ سطح زیر کشت گیلاس دارا است.

شهرستان مشهد، دارای رتبه سوم کشت گیلاس در خراسان رضوی است

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، سعید خوش قامت مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اعلام کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت باغات گیلاس شهرستان مشهد ۵۷۵ هکتار بوده و شهرستان مشهد از لحاظ سطح زیر کشت گیلاس رتبه سوم در استان را دارا است و میزان تولید سالانه این محصول بیش از ۳۳۰۸ تن است.

سعید خوش قامت در ادامه اظهار کرد: سطح باغ‌های شهرستان مشهد  ۱۸ هزار و ۶۱۷ هکتار است که ۹۸ درصد آبی و مابقی دیم است. در سال ۹۹ میزان تولید محصولات باغبانی شهرستان مشهد ۱۱۴ هزار و ۲۱۸ تن بوده که سهم میوه‌های دانه دار ۶۴.۸ درصد، میوه‌های هسته دار ۱۷.۲ درصد و سایر میوه‌ها ۱۸ درصد است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد همچنین افزود: گیلاس از مهمترین محصولات باغی شهرستان و به لحاظ اقتصادی در بین محصولات باغی از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است.

وی در ادامه گفت: گیلاس از نظر زمان رسیدن تقریباً اولین محصول درختی است که همه ساله قبل از سایر محصولات به بازار عرضه می‌‎شود که این موضوع اهمیت این محصول را در بین محصولات باغی بیشتر نمایان می‌سازد، همچنین به علت کوتاه بودن دوره باردهی، از نظر مسائل داشت هزینه کمتری نسبت به سایر میوه‌‎های منطقه معتدله در بر دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد  تصریح کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت باغات گیلاس شهرستان مشهد ۵۷۵ هکتار می‌باشد و شهرستان مشهد رتبه سوم در استان را از لحاظ سطح زیر کشت گیلاس دارا است و میزان تولید سالانه این محصول بیش از ۳۳۰۸ تن  و سطح زیر کشت آلبالو ۶۹۹ هکتار و میزان تولید سالانه این محصول ۳۹۱۸ تن است و رقم عمده گیلاس شهرستان, تک دانه مشهد بوده  و درصدی نیز به سایر ارقام مانند سیاه شبستر و زرد دانشکده( ارقام فرانسوی) اختصاص دارد.

خوش قامت خاطر نشان کرد: یکی از مسایل و مشکلات عمده درختان گیلاس خود ناسازگاری است و ارقامی که دارای ژنوتیپ خودناسازگاری مشابه هستند، تشکیل یک گروه دگرناسازگاری می‌دهند و قادر به گرده‌افشانی و تلقیح با یکدیگر نیستند.

وی ادامه داد: به همین دلیل برای تشکیل میوه کافی و تجاری باید از ارقام گرده‌زای مناسب و سازگار استفاده شود که متاسفانه اکثر باغات گیلاس به دلیل کم آگاهی یا عدم رعایت این موضوع توسط باغداران، دچار کاهش عملکرد می‌شوند.

خوش قامت در خاتمه تصریح کرد: تاکنون ارقام شبستر، سیاه مشهد، مجتهدی به عنوان گرده‎‌زای مناسب و سازگار معرفی و پیشنهاد شده‌اند اما به تازگی ارقام خارجی مناسب‌تر که هنوز در مرحله تحقیقاتی بوده شناسایی و در مرحله معرفی است. توصیه می‌شود باغداران گرامی به جهت افزایش عملکرد باغات گیلاس از این ارقام استفاده نمایند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه