English

معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور

تخریب‌های زیست محیطی سالانه ۵۰ هزار میلیارد تومان خسارت وارد می‌کند

معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: تخریب‌های زیست محیطی که آب هم در سرلوحه آن است، مانند فرونشست دشت‌ها فرسایش بادی و آبی، سیلاب‌ها و تخریب جنگل ها سالانه ۵۰ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت می‌زند.

تخریب‌های زیست محیطی سالانه ۵۰ هزار میلیارد تومان خسارت وارد می‌کند

به گزارش خبرگزاری موج ، پرویز گرشاسبی عصر امروز در آیین نکوداشت شصتمین سال تأسیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اظهار داشت: بنیانگذار این دانشگاه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در 60 سال قبل بوده است. یعنی این سازمان نیاز به یک بازوی علمی کمکی که بتواند مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی کشور را بهتر سیاستگذاری و مدیریت کند را احساس و این مرکز آموزشی را پایه‌گذاری کرد.

نیازهای بخش اجرا و جامعه 

وی با بیان اینکه آموزش به نوعی بنیادی شده که نیازهای بخش اجرا و جامعه را جواب نمی‌دهد، افزود: از نگاه ما در بخش اجرایی و سیاستگذاری کشور نیاز است که به ابتدای آغاز فعالیت‌های تحصیلی و تجربی بازگردیم تا کار علمی و تحقیقاتی را در دانشگاه داشته باشیم.

بحران‌های زیست محیطی کشور

گرشاسبی اظهارداشت: امروز با توجه به بحران‌های زیست محیطی کشور، فاصله بخش اجرا و علمی زیاد است. گرچه سعی شده که این فاصله کاهش پیدا کند اما نیاز به کار بنیادی برای نزدیک شدن این فاصله نیاز است.

وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهای کم آب به شمار می رود، گفت: شاید در منطقه ای واقع شدیم که مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی نیاز به توجه ویژه دارد، دانشگاه می تواند این موضوع را تاحدودی مدیریت کند و مدل ها و روشهای بهتری درباره بهره برداری از سرزمین ارائه دهد.

وی خاطرنشان کرد: تخریب‌های زیست محیطی که آب هم در سرلوحه آن است، مانند فرونشست دشت‌ها فرسایش بادی و آبی، سیلاب‌ها و تخریب جنگل ها سالانه 50 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت می‌زند که اگر همه منابع مقابله با این بحران‌ها را کنار هم بگذاریم حدود 2 هزار میلیارد تومان هم خواهد بود.

گرشاسبی گفت: کارهای علمی و تحقیقاتی می تواند کمک کند تا از این بحران ها عبور کنیم. در حوزه منابع طبیعی موضوعاتی داریم که توسط دانشگاه ها حل می شود.

وی به طرح تنفس جنگل هم اشاره کرد و افزود: اگر دانشگاه در سیاستگذاری و نحوه اجرای این طرح با یک نگاه علمی ورود نکند دچار چالش می شویم. دانشگاه های منطقه شمال کشور باید در این زمینه راهکاری علمی داشته باشند.

معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به وقوع سیلاب‌های متعدد در استان های شمالی، نقش دانشگاه ها را در ریشه یابی این بحران جدی برشمرد و گفت: سیلاب ها در استان های شمالی هرساله پرتکرار رخ می‌دهد اما هنوز در بخش اجرا به راهکارهای علمی نرسیدیم ولی دانشگاه می تواند در این زمینه علت یابی کرده و راهکار پیشنهاد بدهد.

وی به پدیده ریزگردها در استان اشاره کرد و گفت: در مشاهداتی که در یکی دوسال اخیر داریم شاهد شکل‌گیری کانون‌های ریزگرد جدید در منطقه ترکمن صحرا هستیم که باید منشأیابی شود و برای آن راهکاری پیدا کرد.

گرشاسبی ادامه داد: دولت وظیفه‌ای ملی را به این دانشگاه محول کرده که طرح محوری وزارت جهادکشاورزی به شمار می‌رود و تحت عنوان طرح کلان مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز است. در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی بر به نتیجه رسیدن این طرح تأکید داریم و همه باید کمک کنند این طرح محوری که مسائل زیست محیطی، اشتغال و مباحث آمایشی در آن نهفته است، زودتر تدوین شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه