English

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس اعلام کرد:

ثبت جهانی «ژئوپارک ارس» به عنوان دومین ژئوپارک ایران

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس از ثبت ژئوپارک ارس به عنوان دومین ژئوپارک ایران بعد از قشم در یونسکو خبر داد و گفت: معرفی ژئوپارک، شروعی برای فعالیت‌های گردشگری منطقه آزاد ارس است.

ثبت جهانی «ژئوپارک ارس» به عنوان دومین ژئوپارک ایران

به گزارش خبرگزاری موج آذربایجان شرقی، مجید کیانی روز چهارشنبه، ۳۱ خرداد، در جشن بین المللی ثبت ژئوپارک ارس، اظهار کرد: آذربایجان شرقی ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد و رینگ گردشگری استان نیز در منطقه ارس قرار گرفته و در این راستا تعاملات خوبی با مسئولان‌ استانی انجام شده است.

وی ادامه داد: این اتفاق، شروع ماجرا بوده و مهم این است که مردمِ محلی در تعامل با ژئوسایت‌های طراحی شده، برای اقتصاد محلی و بین المللی کمک کنند.

وی گفت: ارس تفاوت مهمی با سایر مناطق آزاد کشور دارد و آن این است که سیر توسعه اقتصادی در آن، متنوع بوده و طی ۱۸ سال توانسته تولیدات و صادرات خوبی در حوزه صنعت داشته است.

کیانی با اشاره به ظرفیت‌های حوزه کشاورزی و گلخانه‌های هیدروپونیک، تجارت، ترانزیت و قرارگیری در جاده ابریشم، افزود: ارس در حوزه گردشگری نیز طی سال‌های گذشته با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، مهمترین مقصد گردشگری شمالغرب ایران شده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌های این منطقه با معرفی بهتر و بیشتر، منجر به جذب گردشگران بیشتری از کشور و خارج از کشور خواهد شد.

وی، تکمیل زیرساخت‌ها، تکمیل زنجیره خدمات و برندینگ ارس را از جمله برنامه‌های منطقه آزاد ارس عنوان کرد و افزود: پروژه ژئوپارک ارس نیز در راستای برندینگ این منطقه بوده است.

بر اساس این گزارش، ژئوپارک‌ها منطقه‌ای را شامل می‌شوند که چندین پدیده بارز زمین‌شناختی در آن قرار دارد و میراث زمین شناختی آن ناحیه، با مدیریتی دقیق و مستمر، حفظ و نگهداری می‌شود. این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع محلی خود نقش مؤثری ایفا نماید.

ژئوپارک ارس در شمال غربی ایران، در استان آذربایجان شرقی و در منتهی الیه شمالی در محدوده منطقه آزاد ارس واقع شده و محدوده آن بر گستره شهرستان جلفا منطبق است.

پدیده «پرمین ـ تریاس» که گذر ۲۵۰ میلیون ساله زمین را در یک سنگ نشان می‌دهد مهمترین ویژگی ژئوپارک ارس است که جزو آثار کم نظیر در جهان است.

ثبت و حفظ ژئوپارک‌ها در فهرست یونسکو کاری دشوار و طولانی بوده و یک ژئوپارک در صورت موفقیت، می‌تواند باعث فقرزدایی منطقه‌ای با رونق مشاغل مرتبط با گردشگری، حفظ طبیعت و ارتقای فرهنگی و علمی افراد محلی و گردشگران شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه