English

جلیلی:

دغدغه مردم این است که آیا تعارفات کنار گذاشته می شود؟/ معتقدیم نباید مسئله آب خوردن کشور را معطل دیگران کرد

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: امروز متوسط نرخ تورم کشورهای دنیا ۲.۵ درصد است و سوال این است که چرا در ایران حل نشده است؟ دغدغه مردم این است که چرا دولت‌ها عقب هستند؟

دغدغه مردم این است که آیا تعارفات کنار گذاشته می شود؟/ معتقدیم نباید مسئله آب خوردن کشور را معطل دیگران کرد

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در ابتدای مناظره سوم به ارائه تصویری از دولت خود پرداخت و گفت: دغدغه مردم این است که چرا برخی موضوعات و مسائل حل نمی‌شود؟ مسائل کشور ناشناخته نیست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر می‌خواهید این مسائل را حل کنید، یک برنامه جدی می‌خواهد. کار رئیس‌جمهور با وزیر فرق می‌کند بلکه باید به نقشی که هر یک از وزراتخانه‌ها دارند اشراف داشته باشد.

توسط نرخ تورم در دنیا ۲.۵ درصد است و بیش از۱۰۰کشور تورم را زیر ۵ درصد آوردند. چرا در ایران تورم حل نشده است. گفته می شود زمین، مصالح و نیروی انسانی داریم، اما چرا مشکل مسکن حل نمی شود؟

وی ادامه داد: سوال مردم این است چرا دولت ها عقب هستند. کشوری با این همه ظرفیت می تواند جهش پیدا کند ولی سوال این است چرا ابتدایی ترین مسائل را حل نمی کنید. دولت می گوید تورم را سه سال کنترل کردیم، ولی چرا نگرانی وجود دارد که تورم سال آینده چقدر می شود. سال بعد هم فنر تورم در می رود و گرانی می شود. مردم می گویند چرا مسائل دیگری به جای این دغدغه ها مطرح می شود؟

این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برای حل این دغدغه ها باید برنامه جدی داشت، گفت: کار رئیس جمهور با وزیر فرق می کند و او باید بر برنامه اداره کشور و مسائل و دغدغه های مردم اشراف داشته باشد. برنامه که یک شبه نوشته نمی شود. برنامه که با سفارش به اندیشکده نوشته نمی شود، رئیس جمهور باید بر مسائل کشور اشراف داشته باشد.

جلیلی با بیان اینکه رئیس جمهور از روزی که مسئولیت را بر عهده می گیرد چقدر زمان را مغتنم می شمارد، تصریح کرد: مردم می بینند چهار یا هشت سال می گذرد ولی اتفاقی نمی افتد. اگر کسی منصف باشد از آن ها عذرخواهی می کند در غیر این صورت طلبکار مردم می شود. رئیس جمهور، رئیس جمهور ایران با تمام ظرفیت هایش است. حل کردن یک یا دو مسئله که حداقل کار است. باید برنامه ای فراتر از این ها داشته باشیم. دغدغه مردم این است که آیا تعارفات کنار گذاشته می شود؟ آیا کار نمایشی انجام می شود یا واقعی؟ آیا مصلحت مردم توسط رئیس جمهور پیگیری می شود؟ مردم می خواهند آینده قابل اطمینانی داشته باشند که کارها مبتنی بر برنامه و جدی و با نتیجه پیگیری شود.

سعید جلیلی در ادامه در فرصتی که برای نقد اظهارات دیگر کاندیداها داشت با بیان اینکه  تحریم ها واقعیتی است که وجود دارد و نمی توان منکر آن شد، اما مهمتر از تحریم، بهانه تحریم هاست که ناکارآمدی را گردن تحریم ها می اندازند، گفت: رئیس جمهور باید فهم صحیحی از مناسبات جهانی و ظرفیت های داخلی کشور داشته باشد. مشکل این است که حداقل فهم از مناسبات جهانی وجود ندارد و بر همین مبنا هم می خواهند نسخه بپیچند. جهش تولید منوط به جهش صادرات و جهش صادرات منوط به جهش تعاملات خارجی است که دوستان در این زمینه کارنامه بسیار ضعیفی دارند، چون تعاملات خارجی را با دو سه کشور خلاصه کرده اند و معلوم است که این جواب نمی دهد.

این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در همین مذاکرات موجود طرف با پر رویی تمام تر می گوید موضوعات فراوان دیگری هم داریم و اهرم تحریم را هم خواهیم داشت. در اینجا باید به مردم بگویید در این زمینه چه برنامه ای دارید. باید اهرم دشمن را از دستش خارج کرد نه اینکه بگوییم عده ای در داخل نگذاشتند. برای بی اثر کردن تحریم و پشیمان کردن دشمن از تحریم باید برنامه داشته باشیم. تعامل سازنده با جهان باید به گونه ای شکل گیرد که اقتصاد کشور معطل گفت وگو با دو، سه کشور نشود. وقتی در مذاکرات موفق بودند، تحریم ها ۱۵۰۰ مورد شد و دلار هم ۳۰ هزار تومان.

جلیلی تأکید کرد: در روابط خارجی باید تهدید و فرصت را با هم دید و تهدید را به حداقل رساند و از فرصت ها نهایت استفاده را کرد. اکنون از هزار میلیارد دلار درآمد کشورهای همسایه، سهم ما چقدر است؟ ما برای تحریم بانکی ۱۱ طرح داریم که می شود در همین شرایط آن ها را اجرا کرد، اما بانک مرکزی باید بگوید چه کرده است. شما نه تنها در مذاکرات نتیجه نگرفتید بلکه فرصت های جهانی را به خاطر مذاکره با دو، سه کشور نادیده گرفتید.

سعید جلیلی در ادامه در فرصتی ۵ دقیقه ای که در اختیارش قرار گرفت در پاسخ به این سوال که چگونه با بروکراسی در دولت خود مقابله خواهد کرد، گفت: من در روز اول انتخاب آقای روحانی در جلسه ای به او گفتم باید ماشین دولت را راه بیاندازد، زیرا کندی در ماشین دولت شما را به مقصد نمی رساند.

وی ادامه داد: ما باید سازوکارها را فعال کنیم، البته دو رویکرد اداره روزمره کشور یا رویکرد جهش وجود دارد. اگر برای دستگاه های مختلف مأموریت و دستورالعمل تعریف شود، آن دستگاه فعال می شود. مثلا اگر برای دستگاهی تعریف شود که چند میلیون شغل باید درست کند آن دستگاه خود را موظف می داند که به مأموریت خود بپردازد.

 این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: به ضرس قاطع اعلام می کنم امکان تعامل سازنده با جهان وجود دارد ولی این ها نمی توانند. ما با عراق ۱۲ میلیارد دلار تعاملات تجاری داریم. ۱۰ میلیارد دلار که مربوط به بخش خصوصی است در حال انجام است، دو میلیارد دلار که مربوط به بخش دولتی است که نمی توانند آن ها آن را انجام دهند.

وی در ادامه افزود: من در جلسه ای با اتحادیه ها داشتم که آن ها اعلام کردند مشکلی برای روابط اقتصادی با سایر کشورها نداریم اگر دولت بگذارد. من با قاطعیت عرض می کنم امضای کنوانسیون های بین المللی هیچ فایده ای برای کشور ندارد و حاضرم در این زمینه مناظره کنم. FATA می گوید اگر این لایحه را امضا کنید او گام های بعدی را برای شما تعریف می کند. برجام سند طلبکاری ملت است نه بدهکاری. ما هزینه های برجام را داده ایم و الان باید طلبکار باشیم.

جلیلی با اشاره به اینکه رئیس جمهور باید به مسائل داخلی و خارجی مسلط باشد، خاطرنشان کرد: من از پایین ترین سطح وارد سیستم شده ام و می دانم دستور رئیس جمهور وقتی به پایین می رسد چه سرنوشتی پیدا می کند. من می دانم اگر هماهنگی نباشد چه اتفاقی می افتد.

وی افزود: سیاست خارجی در چهار سال آینده باید اقتصاد محور باشد و در صادرات کشور نقش داشته باشد والا یک بهانه هم برای کار نکردن کافی است. هیچ بهانه ای نه این بهانه که فلان کنوانسیون چه بود و یا اینکه چه کسی رئیس جمهور آمریکا می شود نباید مانع پیشرفت کشور شود. در داخل هم کسی نباید مانع پیشرفت کارها شود.

سعید جلیلی در ادامه در نقد اظهارات دیگر کاندیداها گفت: باید مشکلاتی از قبیل گرانی، مسکن و بیکاری حل شود، نگاه ما در چهار سال آینده نگاه فرصت محور است زیرا این مشکلات با اداره روزمره کشور حل نمی شود. ما معتقدیم جهش و استفاده حداکثری از فرصت ها یک ضرورت است اما برای رسیدن به این جهش باید در زمینه های مختلف از جمله نظام بانکداری و نظام سلامت برنامه داشت و دنبال رفع موانع تولید بود. نه تنها قطعی برق نداشت بلکه صادرات برق داشت.

وی با اشاره به اینکه ۲۷ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند، اظهار کرد: باید زمینه ای ایجاد کنیم که روستاها جهش پیدا کنند. روستاها باید سلول جهش کشور باشند. صحبت هایی که آقای همتی کردند جابه جا کردن مرزهای ادبیات بود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین بیان کرد: برای جهش باید برای تک تک دستگاه ها مأموریت تعریف کنیم. به طور مثال برای ارز آوری باید به تمام دستگاه ها مأموریت داد. فقط نباید طرح مسئله شود. می گویند ۲۰۰ کشور عضو FATF هستند. خب ایران هم عضو آن است و از ۴۱ بند، ۳۹ بند آن را اجرا کرده است. شما حتی این را هم نمی دانید. به جای طلبکاری از FATA از داخل طلبکار شده اید.

جلیلی با بیان اینکه ما می گوییم ۴۹ دستگاه وظیفه در زمینه روستا دارند،گفت: آیا بیان این مسئله می شود اهانت به روستا؟

وی در پایان گفت: با اداره روزمره کشور، مشکل بیکاری حل نمی شود. اینکه بگوییم برای حل مشکل مطالعه خواهیم کرد، مشکل را حل نخواهد کرد.

سعید جلیلی در بخش پایانی و در جمع بندی نهایی اظهاراتش گفت:  ایران با همه ظرفیت هایش می گوید چهار سال آینده باید چهار سال جهش باشد، رئیس جمهور باید بداند که او رئیس همه جمهور است و همه حقوق مردم را باید برآورده کند نه بخشی از آن. او باید بداند در دستگاه ها چه خبر است تا او را بازی ندهند. رئیس جمهور باید محیط داخلی، منطقه و بین المللی را بشناسد تا با اندکی بهانه کار را تعطیل نکند.

وی ادامه داد: ما هشت سال مسائل کشور را دنبال کردیم، کارهای خوب را تایید کرده و سعی کردیم کارهای ناقص را تکمیل کنیم و کارهای اشتباه را هم بیان کنیم. کارنامه ما روشن است. ما یک برنامه واقعی قابل اجرا نوشته ایم. ما معتقدیم نباید مسائل را تقلیل داد و دچار تعارف شد. ما معتقدیم نباید مسئله آب خوردن کشور را معطل دیگران کرد. ما معتقدیم مستقل از همه جناح ها و بازی های سیاسی باید حرکت کرد.

جلیلی با اشاره به فرازی از بیانات حضرت علی (ع) گفت: خدایا تو خود شاهد باش آنچه از ما صورت گرفت نه برای کسب قدرت و زیاد کردن ثروت بود بلکه ما دنبال اصلاح واقعی هستیم تا بندگان ستمدیده تو احساس آرامش و امنیت کنند.

وی در پایان گفت: ما صادقانه هر آنچه که در این هشت سال رسیده ایم را برای مردم بیان کردیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه