English

مصرف زیاد کود اوره سبب افزایش بیماری بلاست در برنج می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی ساری گفت: مصرف بیش از حد کود اوره سبب افزایش بیماری بلاست برگ و خوشه و در مرحله برداشت نیز باعثورس در مزرعه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری موج، طهمورثقاسم‌نژاد درباره آبیاری شالیزارها و بیماری بلاست اظهار کرد: آب در دو مرحله ۱۴ تا ۲۰ روز بعد از نشا‌کاری و زمان گلدهی برنج ضروری است.

وی افزود: در فاصله دو مرحله می‌توان تناوب خشکی را با بستن سر و ته زمین تا پایین آمدن آب تا مرحله ترک مویی انجام داد و بعد آب بستن زمین تا ۳ تا ۴ سانتی‌متر زیر بوته‌ها انجام شود.

قاسم‌نژاد با بیان اینکه در مرحله داشت مدیریت کود بسیار مهم است، گفت: در مرحله داشت برنج و ۲۵ روز بعد از نشا‌کاری یعنی زمان انجام وجین از کود اوره استفاده شود به گونه‌ای که استفاده از این کود تا مرحله‌ای که خوشه در غلاف است نیاز است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری اضافه کرد: در این زمان استفاده از کود اوره به میزان ۲۵ تا ۳۰ کیلو‌گرم در هکتار به همراه ۳۵ تا ۵۰ کیلو‌گرم کود پتاس در هکتار باید استفاده شود.

وی ادامه داد: در صورت مشاهده زردی مزرعه و تشخیص کمبود کود اوره می‌توان به‌صورت سرک به مقدار کمی کوددهی انجام داد.

قاسم‌نژاد خاطرنشان کرد: باید در مصرف کود اوره دقت شود چرا که مصرف بیش از حد آن باعثافزایش بیماری بلاست برگ و بلاست خوشه می‌شود و در مرحله برداشت نیز باعثورس در مزرعه خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری درباره انتخاب و تهیه بذر صیفی‌جات و مقاوم بودن آن به آفت و بیماری‌ها گفت: در کاشت صیفی‌جات باید پس از جوانه‌زنی در ظرف یا گلدانی کاشته شود و بعد از سه برگه شدن به زمین اصلی انتقال داده شود.

وی درباره روش غیرشیمیایی برای مبارزه با آفت صیفی‌جات اظهار کرد: استفاده از شیر ترشیده به نسبت ۹ لیتر آب و یک لیتر شیر ترشیده که ترکیبی از آفت‌کش و قارچ‌کش است توصیه می‌‌شود.

قاسم‌نژاد خاطرنشان کرد: بهترین زمان آبیاری سبزیجات شب و با آبپاش چرخشی است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه