English

آیت‌الله بوشهری:

حوزه در عرصه‎های مختلف علمی و اخلاقی باید کارکرد روشنی داشته باشد

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: شناخت زمان و اقتضائات زمان همراه با حفظ اصالت‎ها از وظایف حوزه است؛ نباید به بهانه تنظیم ساختار آموزشی جدید، سرمایه‎ها و پشتوانه‎های خود را کنار بگذاریم.

حوزه در عرصه‎های مختلف علمی و اخلاقی باید کارکرد روشنی داشته باشد

به گزارش خبرگزرای موج، آیت‎الله سید هاشم حسینی بوشهری امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با ذکر این مطلب که آیت‎الله محمد جواد فاضل لنکرانی به خوبی راه پدر بزرگوارشان را ادامه داده است، گفت: خداوند توفیقات خود را به کسانی می‌دهد که اوقات خود را در بهترین راه هزینه کنند که این دو عالم این مسیر را طی کردند.

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: در روزهای آغازین سال تحصیلی باید کارنامه درخشان حوزه را برای نسل جوان بیان کرد؛ حوزه‏‌های علمیه که از سوی پیامبر اکرم(ص) تاسیس شد، در هر زمان متناسب با نیازهای جامعه و زمان قدم برداشت، زیرا حوزه در جایگاه جانشینی پیامبران و ائمه قراردارد و به همین دلیل به یک منطقه و جغرافیای محدود منحصر نمی‎شوند.

وی بیان کرد: حوزه علمیه نمی‌تواند خود را منحصر به رسالت در ایران بداند زیرا امروز مردم در قاره‌های دیگر نیز حق دارند که از ما انتظار تبلیغ داشته باشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رابطه حوزه و انقلاب، رابطه جالبی است زیرا حوزه خاستگاه انقلاب است؛ انقلاب و حوزه حقوقی را بر یکدیگر دارند؛ حوزه باید گام های متعددی برای شکوفایی انقلاب بردارد تا به قول رهبر انقلاب به تمدن اسلامی برسیم؛ حوزه تنها مرکزی است که می‌تواند فقه را در جامعه پیاده کند.

وی گفت: رهبر انقلاب همیشه این نکته را در زمان مدیریت در حوزه به بنده بیان می‌کردند که این حوزه علمیه چند ده هزار نفری در بخش های مختلف فعال است ولی نیازمند آن هستیم که در دل این حوزه بزرگ، یک حوزه کوچکتر که بار رسالت حوزه را به دوش بگیرد فعالیت داشته باشد.

عضو شورای عالی حوزه‎های علمیه گفت: پایان‌نامه‎های این مرکز امروز بسیار قوی است؛ این مرکز سال‌های متمادی در زمینه فقه و اصول و تفسیر و کلام و مدرسه علمیه فعالیت گسترده دارد؛ یکی از نوآوری‌های این مرکز، کرسی‏‎های علمی تخصصی است.

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: اگر به فهرست بیش از 60 نشست این مرکز نگاه کنیم مشاهده می‏‌کنیم که مسایل مهم و مبتلابه نظام در این نشست‎ها مدنظر قرارگرفته است و امیدواریم این پژوهش‌ها به کتاب‏های غنی مبدل شود.

اگر طلبه مهذب نباشد نمی‌تواند نقش آفرین باشد

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: یکی از مسئولیت‌های حوزه‌های علمیه، تربیت عالمان متخلق است؛ امروز حوزه ما در عرصه‎های مختلف علمی و اخلاقی باید کارکرد روشنی داشته باشد؛ اگر طلبه ما ده‎ها سال با اصطلاحات علمی و کلامی و فقهی سروکار داشته باشد ولی مهذب نباشد نمی‏تواند به نقش طلبگی خود عمل کند.

حسینی بوشهری بیان کرد: مسئولیت دیگر حوزه، تبلیغ دین و تبیین شریعت است؛ حتی کسانی که باید در حوزه بمانند و به درجات عالی اجتهاد و کمالات معنوی و اخلاقی برسند و به جایگاه مرجعیت هم برسند نیز خود را بی نیاز از تبلیغ دین نمی‏دانند.

وی گفت: وظیفه دیگر حوزه، دفاع همه جانبه دین در مقابل شبهات و بدعت‎هایی است که در دین ایجاد می‎شود؛ حوزویان نمی‌توانند نسبت به شبهات و مسایلی که در جامعه رخ می‎دهد بی‌تفاوت باشند؛ طلاب باید در مقابل شبهات با تمام وجود خود سینه سپر کنند؛ بزرگان ما از جمله امام راحل پس از بروز یک شبهه درس خود را تعطیل می‌کردند تا پاسخ این شبهات را بدهند و اذهان را تنویر کنند.

عضو شورای عالی حوزه‎های علمیه اظهار کرد: شناخت زمان و اقتضائات زمان همراه با حفظ اصالت‎ها از دیگر وظایف حوزه است؛ نباید به بهانه تنظیم ساختار آموزشی جدید سرمایه‎ها و پشتوانه‎های خود را کنار بگذاریم .

معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: وجود حوزویان باید مفید باشد؛ خوشبختانه این مرکز در این راستا گام‎های مهم و جدی برداشته باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه باید به نیازهای نظام پاسخگویی داشته باشد و باید از همه امکانات خود به نحو احسن استفاده کند؛ امروزه سهل انگاری و افزایش تعطیلات و عدم انگیزه نسبت به درس و بحث به کار و مسئولیت ما آسیب جدی وارد می‏‌کند.

حسینی بوشهری بیان کرد: امروزه شاهد اسلام هراسی و ایران هراسی و شیعه هراسی و نسل کشی مسلمانان هستیم و حوزه باید بیش از گذشته در این زمینه فعال باشد و از زمانه خود عقب نیافتد؛ البته در این مسیر باید موانع را بشناسیم و آنها را برطرف کنیم.

 

آیت‎الله جواد فاضل لنکرانی استاد سطح عالی حوزه نیز  بر لزوم جدی گرفتن علم فقه و دوری از سطحی انگاری نسبت به علم فقه در حوزه تاکید کرد.

وی که در مراسم آغاز سال تحصیلی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) سخن می‌گفت، افزود: امروزه، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) یک حوزه تحول یافته درون حوزه است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) افزود: امروز بیستمین سال فعالیت این مجموعه آغاز می‎شود و خداوند را سپاسگذار هستیم که اهداف بزرگی که آیت الله العظمی فاضل لنکرانی دنبال می‏کردند، امروز جامه عمل پوشیده است.

وی بیان کرد: مرکز فقهی در بخش‌های مختلف از جمله فقه و اصول و تفسیر و کلام و در سالهای اخیر در دروس پایه، موفقیت‎های بسیاری کسب کرده است.

مرکز فقهی ائمه اطهار به دنبال تعمیق بخشیدن به حوزه است

وی گفت: ثمرات این مجموعه، بسیار گرانسگ و عالی بوده است؛ این مجموعه به دنبال تعمیق بخشیدن به حوزه است؛ معتقدم که انقلابی بودن که مقام معظم رهبری بر آن تاکید و فرمودند، "باید در مباحث حوزوی، عمیق باشیم"؛ اینگونه است که اگر فقیهی، عمیق و با یک نگاه جامع به دنبال فقه باشد می تواند ابعاد انقلاب را کشف و استخراج و آن را تحکیم کند.

فاضل لنکرانی تصریح کرد: امروزه قواعد فقهی بسیاری وجود دارد که حکومت ما از آنها مطلع نیست؛ قواعد فقهی و اجتماعی بسیاری داریم که می‎‏تواند معظلات قوه قضاییه و حتی سبک زندگی ما و حتی بشر را کاملا تغییر دهد.

اهتمام به مسائل علمی و دوری جستن از سطحی نگری به دین رکن اول انقلابی بودن است

وی افزود: رکن اول انقلابی بودن، اهتمام جدی داشتن به مسایل علمی کشور است؛ رکن اول انقلابی بودن دوری از نگاه سطحی به دین است؛ نباید از روی ناآگاهی و بی سوادی بیان کنیم که اجتهاد با 5 سال نیز امکان دارد؛ مگر می شود با یک کتاب مکاسب و جواهر مجتهد شد؟ طلاب باید کفایه و مکاسب و جواهر و حواشی آنها و همچنین متون قدما را مسلط شود تا به اجتهاد برسد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: امروز برای حوزه احساس خطر می کنم که "فقاهت"، بنیه اصلی حوزه و به فرمایش رهبری انقلاب ستون خیمه حوزه، روز به روز آسان تر و سطحی تر بشود؛ طلاب این مرکز به این نتیجه رسیده‌اند که این مسیر، مسیر سخت و دشواری است.

وی گفت: در کنار تهذیب و اخلاق و همچنین جامع نگری نسبت به مسایل روز و همچنین بررسی شبهات و نیازهای جامعه باید به شکل عمیقی تحصیل کرد تا به قول آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) فقهی آشنای به زمان و نیروهای قوی که به نظام اسلامی خدمت کنند تربیت شوند.

فاضل لنکرانی تصریح کرد: طلاب باید نسبت به حوادث منطقه و جهان توجه داشته باشند؛ باید نسبت به تربیت فقهایی که نسبت به بیداری اسلامی و بصیرت انقلابی توجه داشته باشند اقدام کنیم.

وی افزود: در روایات بیان شده است که اگر فقیه، یک یتیم را هدایت کند از هزار عابد ارزشمند تر است زیرا عابد به فکر خود و فقیه به فکر هدایت دیگران است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: امروزه برخی در لباس روحانیت، بدون شناخت دقیق از دین از پشت تریبون های عمومی بیان دیگری از دین را جلوه می دهند که متاسفانه برای جوانان نیز جذابیت دارد.

برخی در لباس روحانیت از جیب خود مبانی می‌تراشند / در کنار رحمت واسعه، عذاب شدید نیز وجود دارد

وی گفت: وقتی به جوانان بیان می‏شود که خداوند غیر از رحمت جلوه دیگری ندارد باعث جری شدن جوانان می‎شود؛ خداوند در قرآن بیان می‏کند که در کنار رحمت واسعه عذاب شدید نیز وجود دارد.

فاضل لنکرانی تصریح کرد: برخی از جیب خود مبانی می‎تراشند و به خورد جوانان می‎دهند که باعث گمراهی آنها می‎شود.

وی گفت: امسال در مشهد مقدس و مرکز فقهی علمی افغانستان برنامه‎های بسیاری تدوین و اجرا می‎شود و قطعا در مسیر عمل به منویات آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ع) و همچین اوامر اهل بیت(ع) حرکت خواهند کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه