English

علی لاریجانی:

امام هیچ گاه خارج از اندازه حرف نمی‌زدند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سنگین‌ترین صحبتی که امام راجع به یک رژیم داشتند مربوط به آمریکا بود که آن را شیطان بزرگ نامیدند و شاید کسی هم باور نمی‌کرد.

امام هیچ گاه خارج از اندازه حرف نمی‌زدند

به گزارش خبرگزاری موج، علی لاریجانی در همایش چهلمین سالگرد شهادت حاج سیدمصطفی خمینی که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: امام هیچ گاه خارج از اندازه حرف نمی‌زدند. سنگین‌ترین صحبتی که امام راجع به یک رژیم داشتند مربوط به آمریکا بود که آن را شیطان بزرگ نامیدند و شاید کسی هم باور نمی‌کرد.

وی افزود: من زمانی از ماهاتیر محمد پرسیدم که امام آمریکا را شیطان بزرگ دانسته اما شما جور دیگری عمل می‌کنید،‌ او گفت برای ما آمریکا گاو شیردهی است که ما از شیرش استفاده می‌کنیم اما شما شاخش را گرفته‌اید. البته این فهم درستی نبود و پیش از آنکه یک حیوان درنده اهلی نشود،‌ نمی‌توان شیرش را دوشید.

رئیس مجلس با اشاره به سفر اخیر خود به روسیه برای شرکت در اجلاس بین المجالس یادآور شد: اخیرا در سن‌پترزبورگ دیدم یکی از روسای مجالس کشورهایی که با آمریکا مرتبط است و مقام دوستی با این کشور دارد گفت که آمریکایی‌ها شیطان هستند در حالی که آن مرد بزرگ آن زمان راجع به آمریکا این فهم را داشت و حالا امروز بیش از گذشت ۳۰ سال این حرف از کشورهای دوست آمریکا هم شنیده می‌شود.

لاریجانی با اشاره به این سخن امام خمینی که حاج آقا مصطفی را آینده اسلام نامیده بودند، گفت: از این سخن امام باید فهم کنیم که چه خصوصیاتی در این سلسله از رهبران در انقلاب وجود داشته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شخصیت آیت‌الله سیدمصطفی خمینی یک شخصیت آب دیده‌ای بود. جمله «مصطفی امید آینده اسلام بود» امام خمینی (ره) حرف بزرگی بود. ایشان چه در مورد دشمنان و چه در مورد دوستان انقلاب هرگز غلو و تعارف نمی‌کردند. در این جمله امام نیز معنایی نهفته است. بنده در سخنان قبل و بعد از پیروزی انقلاب امام خمینی تامل کردم و مشاهده کردم سخنان امام و انتخاب واژگان توسط ایشان با دقت انجام می‌شد. سنگین‌ترین جمله ایشان جمله «آمریکا شیطان بزرگ است» بود که شاید آن زمان کسی این مساله را باور نمی‌کرد. یکی از روسای کشورهای مرتبط با آمریکا در جلسه‌ای که اخیرا در سن‌پترزبورگ داشتم به بنده گفت «آمریکایی‌ها شیطان هستند». همان جا یاد جمله سی و اندی سال قبل امام خمینی (ره) افتادم.

وی ادامه داد: شاملو نیز در کتاب آیدا که توسط همکارش گردآوری شده است مصاحبه‌ای با یکی از نشریات غربی داشت که در آن مصاحبه نیم ساعت در خصوص بدی‌ها و شرارت‌های آمریکا سخن گفته است.

لاریجانی با طرح این مساله که چه خصوصیاتی در رهبران صدر انقلاب اسلامی بود که امام خمینی (ره) آن جمله معروف را بیان کردند، افزود: به نظر بنده یکی از این رهبران صدر انقلاب که به شهادت رسیدند و از حواریون امام بودند و مثل خود امام فدایی اسلام شدند، آیت‌الله سیدمصطفی خمینی بودند. سکوت و گذشت رهبران صدر انقلاب موجب تداوم یافتن راه انقلاب شد. در خاطرات آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ذکر شده است که «وقتی آخر جنگ شد خدمت امام رفتم و عرض کردم حاضرم خاتمه جنگ را اعلام کنم و شما من را محاکمه کنید امام بزرگواری کردند و خودشان این موضوع را به جان خریدند و آن جمله معروف را بیان کردند».

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آیت‌الله سیدمصطفی خمینی و مرحوم حاج احمدآقا خمینی در پشت صحنه انقلاب نخواستند دیده شوند در حالیکه خیلی از مسائل را ساده، سهل و آسان می‌کردند.  

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهید بهشتی نیز از جمله یاران صدر انقلاب بود که آماج تلخ‌ترین تهمت‌ها و توهین‌ها چه از سوی بنی‌صدر و یارانش و چه از سوی طرفداران انقلاب و یاران ولایت فقیه قرار گرفت. توهین‌هایی نظیر انحصارطلب، دیکتاتور و راست‌ پوتین از جمله تهمت‌ها و توهین‌هایی بودند که به ایشان زدند اما چرا ایشان پای انقلاب ایستاد، ایشان آبروی خود را فدای انقلاب و اسلام کرد.

وی با بیان اینکه حکومت کردن فدایی می‌خواهد، ادامه داد: یک نهضت وقتی زنده است که اینگونه فدایی‌های بابصیرت داشته باشد. ویژگی دوم یاران صدر انقلاب حفظ وجاهت روحانیت بود. کشمکش‌هایی در ابتدای انقلاب در میان بود و مباحثی مثل اسلام صفوی و اسلام علوی مطرح می‌شد که مناقشاتی را در کشور به وجود آورده بود. امام پس از شهادت حاج مصطفی در سال 56 گفتند «از ابتدای عصر اسلام تاکنون اطلاعات اجمالی در اختیار ماست و این روحانیون به ویژه روحانیون شیعه بودند که با زحمت‌های طاقت‌فرسایشان اسلام را حفظ کردند».

نماینده مردم قم ادامه داد: امام معتقد بودند «اگر بخواهیم اسلام در کشور پابرجا باشد باید فقه جواهری زنده باشد و روحانیون باید نگهدار آن باشند». پایداری ما امروز روی اصالت حرکت امام است که موجب حفظ انقلاب شد.

لاریجانی دینداری منبعث از عقلانیت را از پایه‌های تفکر یاران امام برشمرد و افزود: وقتی فکر یاران اصلی امام به ویژه شهید سیدمصطفی خمینی، شهید بهشتی و شهید مطهری را می‌بینیم مشاهده می‌کنیم قرائتی از دین را قبول داشتند که در آن پایه‌هایی از عقلانیت وجود دارد که این مساله بسیار حائز اهمیت است چرا که موجب بسط فرهنگی در جامعه می‌شود که مبنای آن عقلانیت است آن هم در شرایطی که در مقابل این تفکر، روش و تفکر احساسی  و زودگذر حاکم بود.

وی ادامه داد: جامعه‌ای که تفکر دینی آن بر مبنای عقلانیت و فلسفه نباشد یا دچار تحجر می‌شود یا دچار التهاب. نمونه آن وهابیت و داعشی‌گری است که سطحی‌ترین برداشت احساسی و غیرعقلایی از دین دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در فلسفه اسلامی هیچ وقت بین عقل و وحی آنطور که در غرب مطرح می‌شود مغایرت و تقابل وجود نداشته است. این دقت نظر فلسفی در نوشتار و تفکر حاج آقا مصطفی به خوبی قابل مشاهده است.

لاریجانی متذکر شد: اگر روحیه حماسی در بستر عقلانیت پرورش نیابد هر چند که احساس و اغراض زودگذر ایجاد می‌شود اما به منافع ملی لطمه می‌زند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: این نشست‌ها به توسعه اندیشه و مسلک امام خمینی (ره) کمک کرده به نحوی که نهضت و مسلک ایشان برای تداوم و حفظ انقلاب به جامعه شناسانده شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حفظ مجموعه این مسلک و نهضت ضروری است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه