English

ارائه لایحه‌ «بازنگری در شرایط محیط‌ بانی»؛ به‌ زودی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حضور محیط بانان در سطح مدارس و انتقال آموزش‌های محیط زیستی از سوی آنها به دانش آموزان به دلیل تاثیرگذاری بالاتر در مخاطب از جمله ضروریات است و باید رایزنی‌ها و برنامه‌ریزیهای لازم برای آغاز این فعالیت از اوایل مهرماه، همزمان با شروع فعالیت مدارس صورت پذیرد.

ارائه لایحه‌ «بازنگری در شرایط محیط‌ بانی»؛ به‌ زودی

به گزارش خبرگزاری موج، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه شورای اداری مدیران سازمان حفاظت محیطزیست ضمن تسلیت ایام شهادت امیرالمومنین علی(ع) و شهادت سه محیط بان دلیر این سازمان، گفت: حضرت امیر در جایی می فرمایند: الغالب بالشر مغلوب؛ یعنی اگرپیروزی به قیمت فساد و ظلم و تعدی به دست آید، ارزشی ندارد و این سخن بسیار ارزشمند و مهمی به ویژه برای افرادی که در راس مسوولیت ها قرار دارند و می خواهند به موفقیت برسند، است.

ابتکار در این جلسه که به منظور جلوگیری از اتلاف زمان و هزینه، مدیران کل حفاظت محیط‌زیست استان‌ها از طریق ویدئو کنفرانس در این جلسه مشارکت داشتن، ادامه داد: ماه رمضان فرصتی برای بهره مندی از برکات بسیار زیادی ازجمله بر هم زدن عادت ها، شناخت بیشتر از خود و حرکت در مسیر اصلاح و تعالی است و از این رو می تواند فرصتی برای ایجاد تحول در اعمال فردی و اجتماعی افراد، به ویژه مدیران باشد.

معاون رئیس جمهور در ادامه ضمن ابراز تاسف از حادثه دردناک شهادت سه محیط‌بان طی ۴۸ ساعت، اظهار کرد: این حوادثمی تواند سرمنشاء عزم ملی و ایجاد تحول برای اصلاح شرایط محیط بانان در ایران و برنامه ریزی دقیق برای رفع چالش‌های مادی و معنوی پیش روی آن ها باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت یازدهم اقدامات زیادی برای رفع نواقص موجود در این حوزه برداشته شده است اما هنوز هم اقدامات زیادی باید صورت پذیرد.

به گفته وی، براساس تجربه ملی و بین المللی، یکی از اقدامات مهم، افزایش تعامل و مشارکت با جوامع بومی و محلی و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیلهای موجود در این جوامع و همکاری آنها در راستای حفظ محیط زیست و تنوع زیستی کشور است.

ابتکار ضمن تاکید بر ضرورت اتخاذ رویکرد تعاملی با روستائیان، جوامع محلی و بومی، دامداران، کشاورزان و سایر اقشار ذی نفع و ذی مدخل محیط زیست، تصریح کرد: توان افزایی، بالابردن سطح آگاهی ها و جلب همکاری جوامع و اقشار تاثیرگذار بر محیط زیست از جمله موارد مهمی است که باید در طرح های مدیریتی مناطق چهارگانه مورد توجه قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به سفر اخیر خود به البرز مرکزی و فعالیت سمن ها در آن منطقه گفت: به طور نمونه، تلاش سمن های استان برای آشنایی و همراه سازی و مشارکت اهالی ۹۳ روستای حاشیه البرز مرکزی در موضوع حفاظت این منطقه بسیار ارزشمند است و می تواند به عنوان الگویی در سایر نقاط نیز مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این موضوع که مشارکت جوامع بومی و محلی در امر حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی یکی از مهم ترین اهداف کنوانسیون تنوع زیستی است، خاطرنشان کرد: این مهم باید در راس برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت سازمان در این زمینه قرار گیرد.

وی از برگزاری جشنواره انتخاب بهترین تجربه‌های مشارکتی در حوزه محیط زیست توسط دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد و ابراز امیدواری کرد: این جشنواره منجر به شکل گیری حرکت و جنبش مثبت مدنی و اجتماعی در حوزه محیط زیست شود.

ابتکار در ادامه با اشاره به تلاش‌ها و همکاریهای صورت گرفته از سوی وزارت آموزش و پرورش برای افزایش آگاهی‌های عمومی در زمینه اهمیت حفظ محیط زیست و مشارکت در این زمینه، خواستار افزایش این همکاری ها و آموزش ها به ویژه در مدارس روستاهای حومه مناطق حفاظت شده شد.

معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر لزوم حضور محیط بانان در سطح مدارس و انتقال آموزش های محیط زیستی از سوی آن ها به دانش آموزان به دلیل تاثیرگذاری بالاتر در مخاطب، تصریح کرد: باید رایزنی ها و برنامه ریزی های لازم برای آغاز این فعالیت از اوایل مهرماه، همزمان با شروع فعالیت مدارس صورت پذیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تبدیل وضعیت۵۵۰ محیط‌بان، ابلاغ دستورالعمل یگان حفاظت محیط زیست توسط ستاد کل نیروهای مسلح، افزایش امتیاز سختی کار محیطبانان به بالاترین سقف سختی کار قانونی یعنی ۳۰۰۰ امتیاز، اعطای درجات محیط‌بانی، آموزش ۱۵۰۰ محیط‌بان، تشکیل شعب تخصصی قضایی محیط زیست با دستور رئیس قوه قضائیه، آزادی محیط‌بانان محکوم به قصاص در حبس از جمله اقدامات صورت گرفته برای رفع چالش های مادی و معنوی محیط بانان در دولت یازدهم است.

وی خاطرنشان کرد: در کنار تمامی این اقدامات، هنوز گام های مهم دیگری همچون کاهش ساعت کاری، افزایش تعداد نیروهای محیط بان در کشور، افزایش تجهیزات و امکانات مورد نیاز همچون هوشمندسازی پایش مناطق و ضرورت حمایت قضایی از محیط بانان باید برداشته شود.

ابتکار اشاره‌ای هم به برخی صحبتهای مطروحه در جامعه داشت و گفت: برای هیچ دارنده سلاحی، حق تیر مطلق وجود ندارد و محیط بانان نیز در این زمینه مستثنا نیستند.

به گفته وی، محیط بانان نیز به عنوان ضابطان قضایی و زیرمجموعه ستاد کل نیروهای مسلح بر اساس قانون نحوه به کارگیری سلاح از آئین نامه های مشابه با ماموران نیروی انتظامی در بهره گیری از سلاح سازمانی خود برخوردار هستند.

ابتکار گفت: البته به زودی لایحه‌ای برای بازنگری در شرایط محیط بانی در کشور و برخورداری محیط بانان از حمایت های قانونی و قضایی بیشتر از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به دولت جهت طرح در مجلس دهم ارائه خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه