English

در گفتگو با موج مطرح شد:

آمار مبتلایان به ویروس سرماخوردگی موجود نیست/بهداشت فردی را رعایت کنید

سخنگوی وزارت بهداشت آماری از مبتلایان به سرماخوردگی در هفته دوم مهر ماه را نداشت و معتقد است شیوع سرماخوردگی در فصول سرد عادی است.

آمار مبتلایان به ویروس سرماخوردگی موجود نیست/بهداشت فردی را رعایت کنید

ایرج حریرچی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، با بیان اینکه توجه به بهداشت فردی مهمترین عامل پیشگیری از برور بیماری های فصل سرما است، گفت: به بهداشت فردی در فصل پاییز و زمستان توجه بیشتری شود.

وی خاطر نشان کرد: تغذیه مناسب با درآمدهای متوسط هم ممکن است و می تواند زمینه ابتلا به بیماری را کاهش دهد.

سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: مصرف مایعات مناسب در فصل سرما و داشتن استراحت کافی در این فصول از سال، به افزایش ایمنی بدن و کاهش ریسک ابتلا به بیماری های سرما خوردگی و آنفولانزا کمک می کند.

حریرچی تاکید کرد: مهم است افراد مبتلا به آنفولانزا شرایط ایمنی و بهبود خود را رعایت کنند و در اوج سرما خوردگی سعی کنند از تردد در محیط های عمومی اجتناب کنند.

وی ادامه داد: هنگام عطسه و سرفه افراد حتماً با دستمال و یا لباس خود صورت را بپوشانند تا مانع انتشار ذرات و ترشحات به محیط شوند و مبتلایان حتما از مایعات و ترکیبات حاوی ویتامین ث مانند لیمو شیرین استفاده کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که آماری از مبتلایان به ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا در هفته دوم مهر ماه دارید، به ذکر اینکه آمار در این فصل بالاست بسنده کرد.

وی گفت: فصل سرما خوردگی فصل پاییز و زمستان است و درست است که این بیماری در فصل تابستان هم شیوع دارد اما در پاییز و زمستان بیشتر است و با گشایش مدارس و مهدهای کودک و تردد بیشتر افراد میزان مبتلایان به سرماخوردگی هم بیشتر می شود.

حریرچی در خصوص مرخصی کارکنان در رابطه با سرما خوردگی بیان کرد: اگر شدت سرماخوردگی بالا باشد مشمول دریافت مرخصی می شوند و در دنیا هم معمولا به این شکل است که سرماخوردگی های ساده مشمول مرخصی نمی شود مگر آنکه آنفولانزا باشد.

احتمال همه گیری آنفولانزا در جهان

این در حالیست که تعداد مبتلایان به سرما خوردگی و آنفولانزا در کشور به طور چشم گیری رو به افزایش است و کارشناسان از احتمال همه‌گیری مجدد ویروس آنفولانزا در جهان اظهار نگرانی کردند.

۱۰۰ سال قبل ویروس آنفولانزا همه گیر شد و ۵۰ میلیون قربانی بر جای گذاشت که این آمار از قربانیان ارتش آمریکا در جنگ جهانی دوم بیشتر بوده است.

شدت و گستردگی شیوع این بیماری تقریبا غیر قابل تصور بوده و وخیم‌ترین همه‌گیری جهانی در تاریخ مدرن به حساب می‌آید.

اگرچه با شروع هر فصل شیوع آنفولانزا متفاوت است و به شکل‌های مختلف افراد را درگیر می‌کند، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا هر ساله میلیون‌ها انسان به این بیماری مبتلا می‌شوند. صدها هزار نفر در بیمارستان بستری می‌شوند و سالانه هزاران یا ده‌ها هزار نفر بر اثر عوامل ناشی از این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

واکسن آنفولانزا بهترین گزینه با ۴۰ درصد پیشگیری

به گزارش یو اس تودی، دریافت سالانه واکسن آنفلوآنزا بهترین روش برای مقابله با ویروس این بیماری است که امکان تزریق آن از شش ماهگی به بعد امکانپذیر است. همچنین درحالیکه این واکسن تنها ۴۰ درصد تاثیرگذاری دارد، تزریق آن می‌تواند بهترین گزینه باشد.

همه‌گیری جهانی آنفلوآنزا در رتبه‌های نخست فهرست نگران کننده‌ترین چالش‌های سلامت عمومی قرار دارد.

کارشناسان سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی همچون سازمان بهداشت جهانی (WHO)، آکادمی ملی علوم و مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا پیش بینی کرده‌اند که همه‌گیری مجدد بیماری آنفولانزا تقریبا قطعی است.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که ریشه‌کن ساختن ویروس‌های بیماری آنفولانزا امکانپذیر نیست. با رشد سفرهای بین المللی، همه‌گیری این بیماری می‌تواند به سرعت بالایی در جهان اتفاق افتد این درحالیست که آمادگی کافی برای مقابله با این چالش وجود ندارد.

مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا نیز اعلام کرده است: درصورتیکه در گونه‌های جانوریِ ویروس آنفلوآنزا جهشی اتفاق افتد یا به شکل مستقیم از حیوان منتقل شود احتمال همه‌گیری مجدد آن وجود دارد. اصلی‌ترین عامل کمک کننده در شیوع این ویروس نبود واکسن جهانی و مصون نبودن بشر در برابر گونه‌های جدید و احتمالی این ویروس است.

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا تهدید همه‌گیری بیماری آنفلوآنزا در آینده وجود دارد و می‌توان در تمامی نقاط جهان شاهد آن بود.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه

وب گردی